Rekordkísérlet

2022.08.02. 17:44

Újabb rekorddöntésre készül a Balatonon Avram Iancu hosszútávúszó

Fotó: Digi24

Agerpres

A Balatonon döntené meg a nyíltvízi hosszútávúszás Európa-csúcsát Avram Iancu: a sportoló legkevesebb 43 órát és 16 percig szándékszik úszni szerdán Közép-Európa legnagyobb tavában.

A petrozsényi könyvtáros tegnap utazott Magyarországra, és ma reggel 9-kor vágott neki a rekorddöntési kísérletnek. A sportoló hétfőn elmondta, hogy a nyíltvízi hosszútávúszás jelenlegi európai csúcsa 43 óra és 15 perc, és a brit Kevin Murphy nevéhez fűződik, aki éppen a Balatonon érte el ezt a teljesítményt. „Én megpróbálok majd ennél az időnél egy perccel többet úszni” – jelentette ki. Avram Iancu emlékeztetett arra, hogy a Balaton átúszása nem könnyű feladat, elsősorban a gyakori hullámok miatt. De a legnagyobb kihívást számára az alváshiány fogja jelenteni – tette hozzá. A sportoló tavaly júliusban is megpróbálkozott a Balatonon a nyíltvízi hosszútávúszás Európa-csúcsának megdöntésével, de akkor annyira viharos volt a tó, hogy végül lemondott a tervéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában