Labdarúgás

2022.08.25. 13:42

Magyarellenes rigmusok miatt félbeszakadt a Sepsi OSK kolozsvári mérkőzése

Megőrizte bajnoki veretlenségét a román Szuperliga 6. fordulójában Kolozsváron a háromszéki csapat, amely 1–0-ra legyőzte az Universitatea együttesét.

Forrás: gsp.ro

BN-összeállítás

A kolozsvári szurkolók magyarellenes molinói és magyarellenes rigmusok skandálása miatt tíz percre félbe kellett szakítani hétfőn a házigazda Kolozsvári Universitatea és a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK bajnoki labdarúgó-mérkőzését. A kolozsvári egyetemi csapat szurkolói az első félidőben több molinót is kifeszítettek a nézőtéren. Ezek egyikén azt írták, hogy „amiként a Nagy-Magyarország, úgy a Székelyföld álmát is csírájában el kell tiporni, és a sepsi(szentgyörgyi), csíki és udvarhelyi horthysta csapatokat is el kell tüntetni a labdarúgás térképéről.” Egy másik molinón a románokat 1848-ban a magyarok elleni harcba szólító Avram Iancu-idézet volt olvasható, de Budapest román 1919-es elfoglalásának és Trianonnak a dátuma, illetve az elmaradhatatlan „Székelyföld nem létezik!” kiírás is feltűnt. A kolozsvári ultrák emellett magyarellenes rigmusokat is skandáltak, és petárdát is robbantottak. A játékvezető a 25. percben félbeszakította a játékot, és az öltözőbe küldte a csapatokat. A stadionban bemondták, hogy ha a mérkőzés újrakezdése után megismétlődnek a sportszerűtlen megnyilvánulások, végleg lefújják a találkozót, és a vendégcsapat 3-0-s győzelme kerül a statisztikába. Újabb figyelmeztetésre nem volt már szükség, a találkozót sikerült befejezni, bár színvonalas játék kialakulására nem sok esély volt az Untold fesztivál nyomait még magán viselő gyepszőnyeg maradványain. Az 52. percben Aganovic átadását Rondón lőtte kilenc méterről laposan a hálóba, ez egyben a győztes gólt jelentette a háromszéki alakulat számára (0–1). A bajnokság hatodik fordulója után a Sepsi OSK a negyedik, a Kolozsvári Universitatea az utolsó előtti helyen áll a tabellán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában