Remek teljesítmény

2022.08.25. 14:43

A Steaua ultrái sem bírtak magukkal, újabb mérkőzés szakadt félbe

A kedd esti találkozót a második félidőben állította meg Claudiu Marcu játékvezető, bár már az első félidőben is figyelmeztetni kellett a hazai tábort a hangosbemondón keresztül. A nagyváradi Kovács Márk remek teljesítményt nyújtott a kiütéses győzelmet arató FK Csíkszereda színeiben.

Forrás: facebook.com/CSASTEAUA

Jósa Attila

Lassan nem telhet el úgy forduló a romániai labdarúgás első két osztályában, hogy ne kelljen félbeszakítani mérkőzéseket a román ultrák magyargyűlölő rigmusai miatt. Mint arról beszámoltunk, hétfőn a Kolozsvári Universitatea szurkolói miatt állt a játék a Sepsi OSK elleni élvonalbeli mérkőzésen és félő volt, hogy a játékvezető végleg az öltözőkbe küldi a csapatokat.

Kedden a Bukaresti Steaua szurkolótábora volt a „soros”. Az Európai Unió viszonylatában példátlan módon a hadügyminisztérium kötelékébe tartozó, közpénzből, tehát a magyarajkú adófizetők hozzájárulásából is fenntartott futballcsapat, mely jogi státusza miatt fel sem juthat az élvonalba függetlenül a bajnokság végén elért helyezésétől, a szintén közpénzből, mintegy 100 millió euróból épített ultramodern Ghencea Stadionban fogadta az FK Csíkszereda együttesét. A két csapatnak van már „némi” közös múltja, hiszen nagyjából pontosan egy évvel ezelőtt, 2021 augusztusának elején a bukaresti mérkőzésen is minősíthetetlen magyarellenes rigmusokat skandált a Steaua kemény magja, emellett folyamatos petárdázással akadályozta a mérkőzés lebonyolítását. Borítékolható volt, hogy a kedd esti találkozón is lesz botrány, mely egyenes következménye az utóbbi időszakban a román központi sajtó folyamatos hergelő cikkeinek a Sepsi OSK és az FK Csíkszereda csapatai kapcsán. Az egyetlen különbség a tavalyi mérkőzéshez képest, hogy időközben a Steaua kemény magja jelentősen megcsappant, míg 2021-ben mintegy 3 ezer szurkoló tombolta ki magát a lelátókon, idén nagyjából 700 néző látogatott ki a mérkőzésre. Kérdés, hogy a maroknyi nézőseregnek miért van szüksége egy 30 ezer férőhelyes stadionra, miközben a Steaua névtől megfosztott élvonalbeli FCSB nem nyer bebocsájtást az új létesítménybe, de a nyári mérkőzéseit rendre 30 ezres vagy nagyobb nézőszámmal tudta le a Nemzeti Arénában.

A kedd esti találkozót a második félidőben állította meg Claudiu Marcu játékvezető, bár már az első félidőben is figyelmeztetni kellett a hazai tábort a hangosbemondón keresztül. A 72. percben Marcu magához rendelte a csapatkapitányokat, elmagyarázta, miért állította meg a játékot, ezután a Steaua játékosa, Bogdan Chipirliu próbálta csitítani csapata szurkolóit. A találkozón ekkor már 3–0-ra vezetett a Csíkszereda, a játék folytatása után pedig Jelena révén a negyedik találatot is „bevitte” a székelyföldi csapat.

A nagyváradi Kovács Márk végig játszotta a találkozót az FK védelmének tengelyében és remek teljesítményt nyújtott. A mérkőzést követően az FK Csíkszereda közösségi oldalán csak ennyivel kommentálta a történteket: „Visszavágtunk, mint Ludas Matyi Döbröginek!”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában