Vízilabda

2022.07.14. 12:42

Újabb játékosok érkeztek a Bukaresti Steauától

Forrás: Facebook

Jósa Attila

Két újabb, a Bukaresti Steauától érkezett játékossal írt alá szerződést a Nagyváradi VSK vízilabdacsapata. A Szuperliga legutóbbi idényének ezüstérmesénél folytatja pályafutását Marius |ic, aki a román válogatottban is alapembernek számít. A 25 éves |ic nagyváradi származású, a sportág alapjait a Nagyváradi Crişulban sajátította el Dorin Sava edző „kezei alatt”, és már 13 évesen bemutatkozott nevelőcsapatának színeiben a Szuperligában. Mindössze 15 évesen a felnőtt válogatottban is megcsillogtathatta tudását, miután az akkori szövetségi kapitány, a magyarországi Kovács István a mély vízbe dobta a váradi tinédzsert. Váradról előbb a Bukaresti Sportul Studenţesc gárdájához, majd a Bukaresti Dinamóhoz, később pedig a Steauához igazolt, így fiatal kora ellenére többszörös román bajnoknak mondhatja magát. Az aradi Vancsik Levente személyében egy újabb visszatérője is lesz a piros-kékeknek, a center 2017 és 2019 között már játszott a VSK-ban, majd Debrecenbe igazolt. A cívis városban mindössze egy évet töltött, ezt követően aláírt a Bukaresti Steaua csapatához, amellyel két bajnoki címet és két kupagyőzelmet ünnepelhetett. 
Marius Țic, Tiberiu Negrean, Vlad Dragomirescu, Mihnea Gheorghe és Vancsik Levente érkezésével immár ötre bővült azon válogatott játékosok száma, akik nyáron a VSK-hoz igazoltak a bajnoki címvédő Steauától. Értesüléseink szerint a fővárosi katonacsapat montenegrói légiósokkal próbálja betölteni az általuk hagyott űrt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában