Tenisz

2022.07.05. 09:54

Parádés játékkal a negyeddöntős Wimbledonban Simona Halep

A negyeddöntőben Amanda Anisimova lesz Halep ellenfele, a világranglista 25. helyén álló amerikai a francia Harmony Tant győzte le hétfőn 6:2, 6:3-ra.

Forrás: Gazeta Sporturilor

Agerpres

Simona Halep bejutott a wimbledoni teniszbajnokság női egyes versenyének negyeddöntőjébe, miután hétfőn könnyedén legyőzte a negyedik helyen kiemelt spanyol Paula Badosát. A jelenleg a világranglista 18. helyét elfoglaló Halep parádés játékkal 6:1, 6:2-re nyerte meg a találkozót, mindössze 59 perc alatt. Badosa az első szett elején még nullára hozta az adogatását, ezt követően azonban Halep megnyert zsinórban hat játékot (6:1).

A második játszma kiegyensúlyozott játékkal kezdődött, Badosának bréklabdája is volt, de Halep hárította, aztán 3:2-es vezetésnél elvette a spanyol adogatását, hozta a saját szerváját és egy újabb brékkel megnyerte a szettet és ezzel a mérkőzést is. Halep 3 ászt ütött ezen a találkozón és 2 kettős hibát vétett, Badosa egy ászt ütött és egy kettős hibája volt. A román játékos mindkét szerváját nagyobb hatékonysággal értékesítette, több nyerő ütése volt, mint Badosának (17-7) és kevesebb ki nem kényszerített hibája (9-21).

A negyeddöntőben Amanda Anisimova lesz Halep ellenfele, a világranglista 25. helyén álló amerikai a francia Harmony Tant győzte le hétfőn 6:2, 6:3-ra.

Búcsúzott az Iga Swiateket kiejtő francia Alizé Cornet, aki szettelőnyről kapott ki az ausztrál Ajla Tomljanovictól 2 óra 35 perces meccsen. A 17. kiemelt Elena Ribakina két játszmában legyőzte a horvát Petra Marticot, így Jaroszlava Svedova után második kazah hölgyként jutott el a legjobb nyolcig a wimbledoni bajnokságon az open érában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában