Európa-konferencialiga

2022.07.21. 23:46

Küzdeni tudásból jelesre vizsgáztak a sepsiszentgyörgyiek

Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor és a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi is a helyszínen tekintette meg a Sepsi OSK – Olimpija Ljubljana találkozót az Európa-konferencialiga 2. selejtezőkörében.

Forrás: Pinti Attila/Székelyhon

Jósa Attila

Az UEFA Európa-konferencialigában megszerezte első győzelmét a nemzetközi porondon a Sepsi OSK a szlovén Olimpija Ljubljana ellen. Nem indult jól a találkozó a székelyföldi gárda számára, a szlovének már a 4. percben megszerezték a vezetést Svit Seslar góljával, aki közvetlen közelről fejelt a hálóba (0–1). A félidő további részében hiába játszott mezőnyfölényben az OSK, nagyobb helyzetet nem sikerült kialakítani. A játékrész hosszabbításában Bălașa harcolt ki egy büntetőt, melyet Ștefănescu nagy izgalmak árán tudott csak a kapuba juttatni, miután első próbálkozását kivédte Vidovsek kapus.

A második félidő Golofca helyzeteivel indult, de Vidovsek továbbra is ihletett formában védett. A 66. percben a fél perccel korábban pályára lépő Tudorie harcolt ki egy újabb büntetőt, a szabálytalankodó Seslart pedig kiállította a skót játékvezető. A sértett állt a labda mögé, Vidovsek azonban ezt a próbálkozást is hárította. A hajrában az emberelőnyben játszó háromszéki csapat kétgólos előnyt tudott kiharcolni a visszavágóra, előbb Păun fejelt gólt a 84. percben (2–1), majd a ráadásban Crnomarkovics ért bele balszerencsésen egy szélről belőtt labdába, a továbbjutás szempontjából kedvező helyzetbe hozva ezzel a sepsiszentgyörgyieket (3–1). A találkozót Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor és a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi is a helyszínen tekintette meg.

 

KONFERENCIA LIGA, SELEJTEZŐ

Sepsi OSK – Olimpija Ljubljana 3–1 (1–1)

Sepsiszentgyörgy, Sepsi OSK Aréna, 8200 néző. Vezette: Robertson (skót)

SEPSI: Niczuly – Dimitrov, Bălașa, Mitrea, Ispas (Dumitrescu, 65.) – Aganovic (Dumitrescu, 77.), Păun, Ștefănescu – Golofca (Damascan, 65.), Rondon (Tudorie, 65.), Gheorghe (Matei, 59.). Vezetőedző: Cristiano Bergodi

OLIMPIJA: Vidovsek – Lasickas, Estrada (Crnomarkovics, 61.), Karamatic, Fernandes Sualehe – Seslar, Pils, Elsnik (Doffo, 46.) – Kvesic (Aldair, 73.), Prtajin (Nukic, 61.), Robalo Pedro (Ziljkic, 61.). Vezetőedző: Albert Riera

Gólszerző: Ștefănescu (45+4. – 11-esből), Păun (84.), Crnomarkovics (90+3. – öngól), ill. Seslar (4.)

Kiállítva: Seslar (66.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában