Konferencia Liga

2022.07.28. 23:20

Büntetők után jutott tovább a Sepsi OSK

A szlovén csapat a második félidőben tíz perc alatt ledolgozta az első mérkőzésen összeszedett kétgólos hátrányát.

Forrás: ROK KUTIN

Jósa Attila

A múlt heti sepsiszentgyörgyi odavágón megszerezte első győzelmét a nemzetközi porondon Sepsi OSK, így a továbbjutás szempontjából kedvező helyzetben utazhatott el a szlovén fővárosba. A visszavágót már a televízióban is követhették az érdeklődők, a román közszolgálati csatorna, a TVR 1 vásárolta meg a közvetítési jogokat. A mérkőzés első félideje különösebb izgalmak nélkül „csordogált” le, a házigazda a későbbi negatív főszereplő, Nukic révén csak lesgólig jutott. A második játékrészben a semmiből szerzett vezetést a 61. percben az Olimpija, Kvesic 10 méterről lőtte ki a bal alsó sarkot (1–0). Tíz perccel később már egyenlő volt az összesített állás, Krefl is a bal sarkot vette célba kissé kisodródott helyzetből és nem hibázott (2–0). A hátralévő időben egyik csapat sem kockáztatott, ahogy a hosszabbításban sem forogtak veszélyben a kapuk, így következhettek a tizenegyesek. Hazai részről Nukic és Prtajin sem találta el a kaput, viszont a háromszékiek mind a négy kísérlete tökéletesre sikeredett, így a Sepsi OSK készülhet a Konferencia Liga következő körében rendezendő párharcra, ahol a svéd Djurgarden lesz az ellenfele.

JEGYZŐKÖNYV

Olimpija Ljubljana – Sepsi OSK 2–0 (0–0, 2–0, 2–0) – 11-esekkel: 2–4

Ljubljana, Stozice stadion, 2000 néző. V: Gishamer (osztrák)

Olimpija Ljubljana: Vidovsek – Sualehe (Krefl, 64.), Ratnik, Karamatic (Crnomarkovics 86.), Lasickas (Lagundzic, 91.) – Doffo, Estrada (Pilj, 97.), Elsnik – Pedro (Zilijkic, 86.), Nukic, Kvesic (Prtajin, 117.). Vezetőedző: Albert Riera.

Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov (Ciobotariu, 100.), Bălașa, Mitrea, Dumitrescu (Ispas, 100.) – J. Rodríguez (Ninaj, 72.), Păun – Golofca (Bărbuț 72.), Matei (Damascan, 63.), Gheorghe – Rondón (Tudorie, 63.). Edző: Cristiano Bergodi.

Gólszerző: Kvesic (61.), Krefl (70.)

Továbbjutott: a Sepsi OSK, 3–3-as összesítés után tizenegyesekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában