Labdarúgó-bajnokság

2022.05.22. 12:09

Vakációs hangulatú CAO-győzelem

A rájátszás utolsó fordulójában rendezett megyei rangadón mindkét szakvezető, Florin Farcaș (CAO) és Gheorghe Ghiț (Lotus) is a fiataloknak szavazott bizalmat.

Fotó: Jósa Attila

Jósa Attila

Az utolsó fordulójához érkezett szombat délután a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság rájátszása. A Nagyváradi CAO a Félixfürdői Lotust fogadta egy lényegében már tét nélküli mérkőzésen, miután a két csapat végső helyezése már két fordulóval ezelőtt be lett biztosítva. A két szakvezető, Florin Farcaș és Gheorghe Ghiț emiatt úgy döntött, hogy a szombati meccsen a fiataloknak ad lehetőséget a bizonyításra, emellett természetesen a zöld–fehérek már a szerdai, Vajdahunyadi SK elleni osztályozóra is pihentették az első csapat játékosait. Az első félidő derekán a hazaiak csatára, Andrei Hosu harcolt ki egy büntetőt, melyet Paul Chiș-Toie magabiztosan lőtt a hálóba (1–0). Fordulás után szinte azonnal egyenlített a Lotus, Sergiu Ciocan lőtt a léc alá 15 méterről (1–1). A hajrában a váradiak kapust cseréltek, Barabaș helyére a kapusedző, Vlad Ghețe állt be. A népszerű Ghețe számára ez a röpke tíz perc egyben a visszavonulást jelentette és ha már így alakult, a hálóőr igyekezett emklékezetessé tenni a búcsút: előbb Cucu lövését hárította bravúrral, majd a 90. percben a győztes gólhoz is hozzájárult. Az utolsó percben nagyjából 25 méterre az ellenfél kapujától szabadrúgáshoz jutott a CAO, Ghețe nagy erővel lőtte a labdát a bal sarok felé, a vendégek kapusa, így Csapó Roland csak kiütni tudta a játékszert, a kipattanót pedig a szemfüles Hosu lőtte éles szögből a hálóba (2–1).

A félixfürdőiek számára ezzel befejeződött az idény, a CAO viszont szerdán az utóbbi évek talán legfontosabb nagyváradi vonatkozású mérkőzésén a Vajdahunyadi SK-t fogadja az osztályozó első mérkőzésén a Bodola Gyula stadionban, 18 órától.

Jegyzőkönyv

Nagyvárad, Bodola Gyula stadion, 300 néző.

Nagyváradi CAO – Félixfürdői Lotus 2–1 (1–0).

Vezette: Adina Claudia Popa (Szatmárnémeti) – Alin Revnic, Bogdan Paul Pojar (mindketten Kolozsvár).

Gólszerzők: P. Chiș-Toie (27. – 11-esből), A. Hosu (90.), illetve S. Ciocan (48.)

CAO: A. Barabaș (V. Ghețe, 82.) – R. Săutiuț, Cr. Urbanowski (D. Pop, 32.), S. Oșvat, A. Berdea, M. Balint (C. Roșu, 82.), P. Chiș-Toie, I. Pop, A. Chindlea, D. Marina, A. Hosu. Vezetőedző: Florin Farcaș

Lotus: Beke E. (Csapó R., 79.) – P. Andraș, Paublusztig T., A. Bala, R. Creț (D. Mailinger, 66.), S. Cucu, Ș. Meșter, P. Blăgea, Gitye (L. Țifra, 60.), S. Ciocan, A. Jurcuț (D. Sala, 46.). Vezetőedző: Gheorghe Ghiț

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában