Teniszbajnokság

2022.05.25. 15:49

Nehezen, de továbbjutott Halep a Roland Garros első fordulójából

Forrás: Facebook

BN-összeállítás

Simona Halep három szettben, 6:4, 1:6, 6:1-re legyőzte kedd este a német Nastasja Schunkot, és ezzel bejutott a francia nyílt teniszbajnokság (Roland Garros) női egyes versenyének második fordulójába.

A világranglista 19. helyén álló román teniszezőnek nem volt könnyű dolga a selejtezőből érkezett 18 éves ellenfelével szemben, aki jelenleg 165. a világranglistán, de sokkal jobb játékot mutatott, mint amit a helyezése sugall.

Schunk erőteljesen kezdett, el is húzott 3:0-ra, Halepnek azonban sikerült felvennie a ritmust, és végül 6:4-re nyerte az első szettet.

A második játszmában hibát hibára halmozott a román, miközben német ellenfelének minden összejött, így utóbbi nyerte a második felvonást 6:1-re.

A döntő szett első adogatását még nehezen hozta Halep, két bréklabdát kellett kivédenie, a játszma további része viszont már nem igazán hozott kiegyenlített játékot, Halep elhúzott 5:0-ra, majd 6:1-re nyert.

Simona Halep 2018-ban megnyerte a francia nyílt teniszbajnokságot, 2014-ben és 2017-ben pedig a döntőig jutott. Tavaly sérülés miatt kihagyta a párizsi Grand Slam-tornát. Az idei második fordulóban a kínai Qinwen Zheng (WTA-74.) lesz az ellenfele, akivel másodszor találkozik idén a melbourne-i Summer Set torna után. Azt a mérkőzést könnyedén, 6:3, 6:2-re nyerte a román teniszező. Halephez hasonlóan bejutott a Roland Garros második körébe Sorana Cîrstea és Irina Begu is, Gabriela Ruse, Ana Bogdan, Irina Bara és Mihaela Buzărnescu azonban már a nyitófordulóban búcsúzott a tornától.

A Párizsban főtáblás hat magyarból már csak Fucsovics Márton van versenyben, a legfrissebb világranglista 57. helyén álló teniszező az első fordulóban a selejtezőből feljutó, a hazai közönség támogatását élvező 191. helyen rangsorolt Geoffrey Blancaneaux ellen győzött bő két és fél óra alatt (6:2, 6:4, 6:4).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában