Labdarúgás

2022.04.18. 13:57

Megyei rangadóval folytatódik a rájátszás a harmadosztályban

A Nagyváradi CAO a Félixfürdői Lotus együttesét fogadja szombaton 17 órától a Bodola Gyula Stadionban, míg a Luceafărul Szilágysomlyóra látogat.

Forrás: A szerző felvétele

Jósa Attila

A hétvégén folytatódnak a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság küzdelmei, szombaton, a Bodola Gyula Stadionban a Nagyváradi CAO a Félixfürdői Lotust fogadja 17 órától a felsőházi rájátszás harmadik fordulójában. A megyei rangadó jelző természetesen ezúttal is megállja a helyét a két csapat találkozójával kapcsolatban, hiszen a jelenleg két legmagasabban rangsorolt Bihar megyei alakulatról van szó. A CAO és a Lotus két alkalommal már játszott egymás ellen az alapszakasz során, amit további három mérkőzés követ a rájátszásban. Ennek első felvonása lesz a szombat délutáni összecsapás, ami első ránézésre a vendégeknek lehet fontosabb, mivel győzelmük esetén akár a dobogóra is felkapaszkodhatnak a váradszentmártoniak, ehhez persze arra is szükségük lenne, hogy a Nagybányai Minaur győztesen hagyja el a Dési Someșul révkolostori pályáját.

A nagyváradiak második helye nem forog veszélyben, ugyanakkor az előzés is elérhetetlennek tűnik, hiszen a zöld-fehérek jelenleg hat pontos hátrányban vannak a Minaur mögött, viszont hét ponttal előzik meg harmadik désieket és amennyiben egy nem várt formahanyatlás nem következik be, úgy jó eséllyel készülhetnek az osztályozóra Florin Farcaș tanítványai.

Felmerül a kérdés, hogy volt-e értelme a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság idei átszervezésének, ha már a rájátszás elején ennyire egyértelműnek tűnik, mely csapatok végeznek az első két helyen? Ez a probléma nemcsak a 10. csoportot érinti, melyben a Bihar megyei csapatok is szerepelnek, hanem egy-két kivétellel a III. Liga összes csoportjára jellemző. Talán jobb megoldás lett volna, ha az élvonalhoz hasonlóan az alapszakasz végén a harmadosztályban is megfelezik a csapatok addig megszerzett pontjainak számát, a jelenlegi lebonyolítással viszont a soha nem látott izgalmak helyett csak egy értelmetlenül elhúzott bajnokságot kaptak a szurkolók, akiket egyáltalán nem biztos, hogy ugyanaz a párosítás ötödszörre is lázba hoz egy idényen belül.

A Nagyváradi Luceafărul is pályára lép szombaton, az alsóházi rájátszás első két fordulójában tizennyolc gólt kapó fiatal együttes Szilágysomlyóra látogat, ahol a helyi Sportul ellen próbálhatja meg elkerülni az újabb kiütéses vereséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában