Kosárlabda

2022.02.11. 10:02

Ismét ott lesz a Nagyváradi VSK U a FIBA Európa-kupa negyeddöntőjében

A VSK U számára még nem értek véget a K jelzésű csoport küzdelmei, de a Sporting Lisszabon elleni, február 18-i hazai mérkőzésnek már „csak” a csoportgyőzelem lesz a tétje.

Forrás: Facebook/TreflSopotSa

Jósa Attila

 

Viszonylag egyszerű volt a képlet a nagyváradi kosárlabdázók számára a szerda esti, Trefl Sopot elleni mérkőzésen: hazai győzelem esetén a Sporting Lisszabon elleni, február 18-án bepótolandó találkozó eredményétől függetlenül már a legjobb nyolc között érezhette volna magát a VSK U. A koronavírus-járvány miatt elrendelt intézkedéseknek megfelelően nagyjából 600 néző figyelte az Antonio Alexe sportcsarnok lelátóin, ahogy a két csapat a szombati mérkőzéshez hasonlóan ismét nagy iramban kezdett, de a váradiak egy pillanatig nem hagytak kétséget afelől, hogy jelenleg jobb csapatot alkotnak, mint a Trefl. A lengyelek csak megközelíteni tudták a házigazdákat, a VSK U egyszer sem adta ki a kezéből a vezetést a találkozó során. Az első negyed szoros eredménye (17–15) után beindult a nagyváradi henger, a játék minden elemében ellenfele fölé kerekedett a VSK, így szünetre már 11 pontos előnnyel vonulhattak az öltözőbe Cristian Achim tanítványai (38–27).

 

Remekül működött a hazaiak védekezése is, beszédes adat, hogy a lengyel csapat mindössze egy hárompontost szerzett az első húsz perc során. Váradi részről a kinti mérkőzéshez hasonlóan újra remekül működtek a távoli dobások, de ezúttal a palánk alatt is aktívabb volt a VSK U, a francia erőcsatár, Alexandre Gavrilovic 15 pontot és 7 lepattanót szerzett a hatalmas termetű lengyel védőjátékosok gyűrűjében. A második félidőben a különbség csak egyre nőtt a két csapat között, egy adott pillanatban már 21 ponttal is vezetett a VSK U, ekkor a váradiak vezetőedzője a keret kevesebb szerephez jutó játékosait is pályára küldte. A győzelem természetesen már nem forgott veszélyben, végül tizenöt ponttal, 80–65-re győzött a VSK U.

 

A sopoti találkozóhoz hasonlóan a szerdai meccsen is tizenhárom darab hárompontost dobtak a piros-kékek, ezúttal Garlon Green vitte a prímet, aki ötször is betalált távolról, végül 25 ponttal és 4 lepattanóval zárta a találkozót, kiérdemelve ezzel a mérkőzés legjobbjának járó címet. A VSK U számára még nem értek véget a K jelzésű csoport küzdelmei, de a Sporting Lisszabon elleni, február 18-i hazai mérkőzésnek már „csak” a csoportgyőzelem lesz a tétje, miután a Benfica magabiztos, 89–72-es legyőzése után a lisszaboni zöld-fehérek is bebiztosították a helyüket a legjobb nyolc között. A negyeddöntőben a váradiak ellenfele az orosz Saratov vagy a török Bahçeşehir College gárdája lesz. 

 

Jegyzőkönyv

 

Nagyváradi VSK U – Trefl Sopot 80-65 (17-15, 21-12, 21-17, 21-21)

VSK U: Richard 6, Holt 6, Bickauskis 2, Nicolescu 5, Gavrilovic 15, Ogden Jr. 11, N. Markovic 3, Green 25, Baciu 4, T. Fometescu 3, Vl. Marinău, Vescan. Vezetőedző: Cristian Achim.

Trefl Sopot: Devonte Davis 2, Ziolkowski 2, Lalak 8, Leonczik 8, Klawa, Young 13, Franke 10, Sharma 3, Kolenda 15, Gruszewski 4. Vezetőedző: Marcin Stefanski. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában