Labdarúgás

2022.01.26. 21:32

Tíz rúgott góllal kezdte meg az évet a CAO

Megfelelő nagyváradi létesítmények hiányában Nagyszalontán küzdött meg a zöld-fehér klub két csapata az év első mérkőzésén.

Forrás: facebook.com/caoradea

Jósa Attila

„Házon belül” oldotta meg az év első felkészülési mérkőzését a Nagyváradi CAO együttese, mely a klub negyedosztályban szereplő második csapatával mérte össze az erejét szombaton a nagyszalontai műfüves pályán.

Korán vezetést szerzett a harmadosztályú bajnokság listavezetője, a 6. percben egy friss szerzemény, a Temesvári Ripensiától érkezett 24 esztendős Mihai Ion tette le a névjegyét egy szép találattal.

A nagyrészt még utánpótláskorú játékosokkal felálló CAO II az első félidőben remekül állta a sarat, a lelkes fiatal gárda az első negyedóra végén egyenlíteni tudott Andrei Chindlea révén, igaz, az öröm nem tartott sokáig, mivel Daniel Stan az ősztől már újra a Bihar FC néven szereplő csapatot jutatta előnyhöz. A második félidőben már jóval egyoldalúbb volt a küzdelem, a CAO számolatlanul szerezte a gólokat, Darius Marina egymaga négy gólig jutott, de nem sokkal maradt el mögötte az őszi idény meglepetésembere, Florin Chitaş sem, aki háromszor zörgette meg a hálót. A 10-2-es végeredményt a fiatal Ianis Pop állította be két perccel a vége előtt, büntetőből.

Új érkezők

A már említett Mihai Ion mellett további két új jövevény is bemutatkozott a CAO színeiben a nagyszalontai mérkőzésen. Sergiu Jurj személyében egy csatár is érkezett a csapathoz. A Máramarosszigeten született támadót nem lehet megvádolni azzal, hogy a röghöz kötöttség elkötelezett híve lenne, hiszen 23 éves kora ellenére már számtalan csapat színeiben megfordult. Önéletrajzában megtalálható az olasz Hellas Verona Primavera csapata, a Craiovai Universitatea, a Bukaresti Rapid, a Târgoviște-i Chindia, a Szatmárnémeti Olimpia, a Galaci Oțelul és a Focșani-i VSK is, de Jurj egy rövid kitérő erejéig Kazincbarcikán is szerepelt.

A harmadik érkező a legutóbb a Szilágysomlyói Sportult erősítő középhátvéd, Claudiu Petruş, aki a Kolozsvári CFR akadémiáján nevelkedett. Petruşra hárulhat a feladat, hogy betöltse a csapatkapitány Cosmin Letan távozása által keletkezett űrt a védelem tengelyében. Mint közismert, január elején a 33 éves Letan búcsút intett labdarúgó pályafutásának és börtönőrnek állt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában