Kosárlabda

2022.01.28. 09:54

Rémálom a lisszaboni éjszakában

Továbbra sem találja tavaly év végi formáját a Nagyváradi VSK U kosárlabdacsapata, amely ezúttal a Benfica otthonában szenvedett kiütéses vereséget a FIBA Európa-kupa csoportkörének negyedik fordulójában.

Forrás: csmoradea.ro

 Jósa Attila

 

A két csapat korábban már találkozott egymással ebben az idényben, az első fordulóban, amikor december elején a VSK U 12 pontos győzelmet aratott a Benfica ellen a nagyváradi Antonio Alexe Sportcsarnokban. Mindenképpen szoros mérkőzésre volt tehát kilátás, bár a váradiak számára szokatlan lehetett a mérkőzés kezdési időpontja (romániai idő szerint 23 óra), az első negyedben semmi jelét nem mutatta a csapat annak az összeomlásnak, ami a második negyed elejétől végül a mérkőzés végéig kitartott. Az első negyed 17–17-es döntetlenje után alaposan felpörgette a ritmust az eddigi három mérkőzésén még nyeretlen Benfica, elsősorban Gaines és az egykori VSK-játékos, Broussard volt elemében, a két amerikai légiós szinte minden kísérletét siker koronázta. A nagyszünet előtti pillanatokban Broussard a felezővonalon túlról is betalált, ha lehet, még jobban demoralizálva a vendégcsapat játékosait. A különbség a második félidőben is csak egyre nőtt a két csapat között, a legendás portugál klub játékosai egyszerűen nem tudtak hibázni, a lisszaboni Fidelidade csarnokba kilátogató pár tucatnyi lelkes nézőt maradéktalanul elkényeztetve születtek a látványosabbnál látványosabb kosarak.

 

Ha a csarnokban nem is, de a FIBA Youtube-csatornáján már nagyobb volt az érdeklődés a mérkőzés iránt, mintegy 1500, a kommentek alapján jobbára nagyváradi néző követte az élő közvetítést és láthatta, hogy a portugál csapat végül 20 hárompontost szerezve 94–57-re kiütötte a VSK U-t. A 37 pontos vereség a legsúlyosabb a csapat történetében, mióta 13 évvel ezelőtt Cristian Achim átvette annak szakmai irányítását. Ahogy az lenni szokott, a VSK közösségi oldalain egyből megjelentek az edző „fejét” követelő hozzászólások. A tréner nincs irigylésre méltó helyzetben, hiszen a VSK U szombaton a Bajnokok Ligájában a spanyol Unicaja Malaga legyőzésével hatalmas fegyvertényt bemutató Kolozsvári U-BT csapatát fogadja, és amennyiben nem történik látványos formajavulás, elkerülhetetlennek tűnik az újabb súlyos vereség.

 

A csoport másik mérkőzésén szintén portugál siker született, miután a Liszszaboni Sporting 76–63 arányban legyőzte a lengyel Trefl Sopot együttesét. A tabellát négy forduló után a Sporting vezeti a Benfica előtt, de a nagyváradi és a lengyel csapat egy mérkőzéssel kevesebbet játszott.

 

Jegyzőkönyv

 

Benfica–VSK U 94-57 (17-17, 3311, 22-17, 22-12)

Benfica: Gaines 27, Munnings 5, Francisco, Barbosa, Romdhane 8, Broussard 17, Farr 11, J. Silva 6, Gomes 7, Hallman. Vezetőedző: Norberto Almeida.

VSK U: Bickauskis 9, T. Fometescu, Green 6, Nicolescu, Baciu 4, K. Richard 4, Holt 9, Gavrilovic 17, Ogden Jr. 8, N. Markovic. Vezetőedző: Cristian Achim.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában