Labdarúgás

2021.11.14. 14:39

Újabb rangadót nyert meg a CAO

Hat fordulóval az alapszakasz vége előtt egyre jobban körvonalazódik, mely csapatok pályázhatnak a feljutásra a harmadosztályú labdarúgó-bajnokságban.

Fotó: A szerző felvétele

Jósa Attila

Remekül indult a Dési Someșul elleni szombat délutáni rangadó a Nagyváradi CAO számára, már a 13. percben megszerezte a vezetést a hazai csapat, a Chitaș elleni szabálytalanságot követő büntetőt Cosmin Letan értékesítette magabiztosan (1-0). A vezető találat megszerzését követően ráült az eredményre a CAO, de a legutóbbi hazai mérkőzéseikkel ellentétben most kifogástalanul működött a váradiak védelme. Az mindenesetre kiderült, hogy a meglepetésre negyedik helyen álló désiek remek sorozata nem a véletlen műve, teljesen a kapujuk elé tudták szegezni a hazaiakat, igaz, egy-két távoli átlövésen kívűl nem tudtak igazán komoly veszélyt kialakítani Barabaș kapuja előtt. A rendkívül taktikus játékkal előrukkoló CAO kizárólag gyors kontrákra épített és ezekkel tudott némi zavart kelteni az ellenfél térfelén.

A vendégek sorsa negyedórával a mérkőzés vége előtt dőlt el, ekkor Ferhaoui megkapta a második sárgalapját egy csúnya szabálytalanság után. Az emberelőnyben játszó CAO előrébb merészkedett, a 85. percben egy remek összjáték után a védők gyűrűjéből kilépő Ardelean tizenkét méterről, bal lábbal, parádés mozdulattal „tekert” a bal felső sarokba (2-0). Sorozatban negyedik győzelmével a CAO ha matematikailag még nem is, de szinte bebiztosította a helyét a felsőházi rájátszásban, előnye már nyolc pont az ötödik helyezett zilahiak előtt, a következő fordulóban pedig szinte borítékolható, hogy a Luceafărul ellen is bezsebelik a három pontot a zöld-fehérek.

Hozták a papírformát

Váradszentmártonban rendezték a Félixfürdői Lotus – Nagyváradi Luceafărul mérkőzést, mely párosítás a tavalyi idényben még szikrázó összecsapást hozott, idén viszont egy teljesen egyoldalú mérkőzést ígért. Ennek megfelelően a Lotus játékosai már a második percben megkezdték a gólgyártást Popa 20 méteres átlövése után, ezt a második félidőben további három hazai találat követte, így a fiatal váradi csapat egyre kilátástalanabb helyzetbe sodródik a táblázaton, míg a másik oldalon a Lotus tovább üldözheti a listavezető Nagybányai Minaurt a CAO társaságában, jelenleg mindkét Bihar megyei csapatnak 26 pontja van.

Jegyzőkönyv

Nagyváradi CAO – Dési Someșul 2-0 (1-0)

Gólszerzők: C. Letan ’13, Ardelean ’85

Kiállítva: Șt. Ferhaoui ’75

CAO: Barabaș – Cr. Copil (’88 Kovács Márk), C. Letan, D. Stan, L. Ioviță, G. Cherman, R. Gunie, D. Cîrjan (’62 C. Roșu), A. Gheorghiță (’62 R. Ardelean), Fl. Chitaș (’88 Al. Lezeu), M. Hosu (’90 Fl. Porumb). Vezetőedző: Florin Farcaș

Someșul: D. Farcaș – M. Maxin, M. Ionescu, E. Negru, D. Mureșan, R. Suciu (’82 Hordouan), I. Dobrea, D. Ciurcui, R. Cristea (’88 R. Babiciu), St. Ferhaoui, St. Visic. Vezetőedző: Dan Șomcherechi

Vezette: Claudiu Ștef (Marosvásárhely) – Cosmin Bojan (Marosvásárhely), Răzvan Sopoonar (Nagybánya).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában