Labdarúgás

2021.10.31. 15:04

A Lotus győzött és ismét az élre állt

Váradszentmártonban, hazai pályán nyert a labdarúgó III. Liga egyik bihari képviselője, a Félixfürdői Lotus, így ismét vezeti a 10. csoportot. A Nagyváradi CAO fordítani tudott Szatmárnémetiben, így a táblázat első négy helyezettjét mindössze két pont választja el egymástól.

Fotó: A szerző felvétele

Jósa Attila

Sikerült visszavágjon az első fordulóban elszenvedett idegenbeli vereségért a Félixfürdői Lotus, a Kolozsvári CFR második csapatának esélye sem volt a pontszerzésre a Váradszentmártonban pénteken megrendezett mérkőzésen. Bár a hazaiaknál több fontos játékos is „kidőlt” a találkozó előtt, a csapat játékán egyáltalán nem érződött Făgărășanu, illetve a védelem oszlopa, Cristian Oros hiánya. Már az első félidő derekán megszerezte a vezetést a Lotus, több nagy helyzet után Codoban törte meg a jeget egy szögletet követően (1-0). A második félidőben tovább nőtt a különbség a két csapat között, ismét az ősszel ihletett formában futballozó Codoban volt az egyik főszereplő, a középpályás ezúttal egy remek passzt osztott ki Vlad Costea számára, aki tíz méterről nem hibázott (2-0). A 63. percben Tutuța és Codoban játszotta ki a kolozsváriak védelmét, előbb végül 18 méterről lőtt védhetetlen gólt Pânzariu hálójába (3-0). A Lotus nagy kedvvel játszva még további helyzeteket is kidolgozott, Codoban révén a felsőlécet is megrezgette, az eredmény már nem változott.

Újabb idegenbeli győzelem

A legutóbbi fordulóban Váradszentmártonban győzni tudó Nagyváradi CAO csapatára ismét nehéz feladat várt, a zöld-fehérek ezúttal Szatmárnémetibe látogattak, ahol a kiesés elől menekülő helyi VSK ellen küzdhettek meg szombaton a pontokért. A hazaiak sorozatban hat vereséggel nyitották az idényt, azonban az elmúlt három fordulóban nem szenvedtek vereséget és a mérkőzés elején úgy tűnt, ez a lendület újabb pontokat hozhat a Ritli Zoltán edzette csapat konyhájára. A harmadik percben Zamfir lövését még védeni tudta Barabas, a labda a kapusról Antonio Pașca elé pattant, aki nem hibázta el a lehetőséget (1–0). A bekapott gól csak egy rövid időre zavarta meg a váradiakat, a 28. percben egy szögletrúgást követően Roșu kétszer is próbálkozhatott a beadással, ismétlését pedig siker koronázta, a teljesen egyedül maradt Hosu közelről lőtt a kapuba (1-1).

A labdarúgás hőskorszakában tartotta magát a mondás, mely szerint a „szöglet fél gól”, a CAO játékosainak pedig úgy tűnik, nincs ez ellen kifogása, hiszen a 60. percben már a váradiaknál volt az előny. Roșu szögletét ezúttal Ioviță fejelte a kapuba öt méterről, ahogy tette azt Váradszentmártonban is egy héttel ezelőtt (1-2). Három perccel később Roșu akcióból is kiosztott egy asszisztot, egy gyors ellentámadást követően parádésan tálalt a hosszú oldalon érkező Chitaș elé, aki jobbal átvette, majd a hosszú sarokba bombázta a labdát (1-3), kialakítva a végeredményt.

A forduló nagy nyertesei a CAO és a Lotus csapatai, miután az eddigi éllovas Nagybányai Minaur hazai pályán szenvedett főleg arányai miatt meghökkentő (2-5) vereséget, ahogy a másik nagy rivális, a Zilahi SCM is nulla ponttal zárta a hazai mérkőzését a Nagysomkúti Progresul ellenében.

Nem utaztak el Somlyóra

A két Bihar megyei csapat sikerei mellett nem feledkezhetünk meg arról, hogy egy újabb szomorú epizódjához érkezett a hétvégén a nagyváradi labdarúgás, miután a Luceafărul játékosai nem utaztak el Szilágysomlyóra. A csapatnál féléves elmaradások vannak a bérek kifizetésével kapcsolatban, így érthető a keret játékosainak felháborodása, viszont az mindenképpen meglepő fejlemény, hogy spontán sztrájkjukról senkit nem értesítettek, az edzők és a klub vezetősége is csak az indulás előtt szembesültek azzal, hogy a játékosok közül senki nem jelent meg az autóbusznál.

Jegyzőkönyv

Szatmárnémeti VSK – Nagyváradi CAO 1-3 (1-1)

Gólszerzők: Pașca ’3 / Hosu ’29, Ioviță ’60, Chitaș ’64

VSK: Anca Trip – M. Mureșan, Nyéki, C. Vădan, L. Tincău (’66 Dobrai), R. Ziman, C. Zamfir, F. Stajic, A. Pașca (’83 Baior), C. Brata (’66 Svarczkopf), G. Cadar (’66 Zsiga). Vezetőedző: Ritli Zoltán

CAO: Barabaș – Cr. Copil, C. Letan, D. Stan, L. Ioviță, G. Cherman, R. Ardelean (’71 D. Cîrjan), C. Roșu (’84 D. Marina), A. Gheorghiță (’78 Kovács Márk), Fl. Chitaș (’78 Al. Lezeu), M. Hosu. Vezetőedző: Florin Farcaș

Vezette: Victor Hurducaș (Nagyiklód) – Sergiu Duma (Zilah), Ioan Iancău (Kisderzsida)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában