Labdarúgás

2021.09.07. 15:28

Nehéz feladat előtt áll a kupában a CAO

A Román Kupa negyedik fordulójában rendezendő mérkőzésre a Kolozsvári Universitatea első osztályú álmokat dédelgető csapata látogat Nagyváradra.

Fotó: servuscluj.ro

Jósa Attila

Szerda (szeptember 8.) délután rendezik a Román Kupa negyedik fordulójának mérkőzéseit, az egyetlen még versenyben maradt Bihar megyei csapat, a Nagyváradi CAO a Kolozsvári Universitatea csapatát fogadja 16.30 órától a Bodola Gyula stadionban. A mérkőzésnek a kolozsvári csapat az esélyese, az egyetemisták remek formában kezdték a másodosztályú labdarúgó-bajnokságot, ahol az első öt fordulóban négy győzelmet is szereztek és jelenleg az ötödik helyen állnak, mindössze egy ponttal lemaradva az éllovas Bukaresti Steaua mögött. A Román Kupa harmadik fordulójában a szintén kolozsvári Sănătatea csapatán jutottak túl a „piros sapkások”, egy meggyőző, 4-0-s győzelmet követően.

Érdekesség, hogy a vendégek legutóbbi hazai mérkőzésüket a bajnokságban Váradszentmártonban játszották, mivel a Kolozsvár Arénában jelenleg az Untold fesztivál előkészületei miatt nem lehet labdarúgó mérkőzéseket rendezni. A Bihar megyei „kiszállás” nem zavarta meg az Universitatea játékosait, a hosszabbítás perceiben 2-1-es győzelmet arattak Erik Lincar nagyváradi vezetőedző tanítványai a Bukaresti Metaloglobus ellen. Lincar mellett egy szintén váradi kötődésű, korábbi Bihar FC játékos látja el a másodedzői teendőket Viorel Domocoș személyében, számukra tehát nem lesz ismeretlen a Bodola stadion.

A CAO eddig két fordulót vett sikerrel a Román Kupa idei kiírásában, Mezőtelegden a helybeli Foresta ellen 5-0-ra, a Zilahi SCM ellen pedig 1-0-ra győzött a zöld-fehér csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában