női kézi

2021.02.01. 15:20

Pénz ugyan még nincs, de a VSK igazolna

Biztató híreket kaptak a Ferencvárossal azonos Bajnokok Ligája-csoportban szereplő Bukaresti VSK női kézilabdacsapatának játékosai, a román főpolgármester ugyanis ígéretet tett az elmaradt fizetések rendezésére, és hogy a jövőben is meghatározó európai együttesben gondolkodik. S

Sz. Z.

Ami az előzményeket illeti, a bukaresti önkormányzat által pénzelt klub lassan egy éve csak 3-4 hónapos késéssel utalja át alkalmazottai, köztük a játékosok fizetéseit. Ráadásul a korábbi híradások arról szóltak, hogy a szeptemberben megválasztott új főpolgármester, Dan Nicusor számára nem prioritás az előző városvezetés kirakatcsapatának nagyvonalú pénzelése. Ehhez képest meglepő lehetett, amiről a VSK játékosainak beszélt a héten az egyik edzés után. A ProSport beszámolója szerint Dan megerősítette, hogy a költségvetés nem fog csökkenni, mert továbbra is egy európai szinten versenyképes csapatot szeretne, ami jó hírét viszi a fővárosnak. A bizonytalan helyzetben a VSK több ígéretes igazolást sem üthetett nyélbe, így a győri Estelle Nze Minko, Béatrice Edwige duóra sem tudott lecsapni. A két francia játékos közül az előbbi már hosszabbított a közelmúltban az ETO-val.

Távozók, érkezők

A bukaresti alakulatot az idény végével a horvát Jelena Grubisic elhagyja, de távozhat Gabriela Perianu és Laura Moisa is, míg Bianca Bazaliu már alá is írt a Podravkához. Crina Pinteával, Denisa Deduval, Andrea Klikovaccal és Carmen Martínnal viszont hosszabbítani akarnak, míg a többiek érvényes szerződéssel rendelkeznek a következő évre is.

A román DigiSport pedig úgy tudja, a Vipers 27 éves norvég balátlövője, Emilie Arntzen már megegyezett a VSKval, de nem ő lehet az egyetlen norvég érkező. Moisa helyére Arntzen klubtársát, Malin Aunét nézték ki, de vele még nem sikerült megállapodni. Rajtuk kívül még nyolc játékos szerepel a román klub kívánságlistáján.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában