Váradi VSK

2020.07.08. 11:30

Újra itt van a nagy csapat

Beigazolódni látszik az, amit lapunk már napok, sőt hetek óta előrejelzett: újra összeáll a háromszoros bajnokcsapat játékosállománya, miután utolsó előttiként – nagy valószínűséggel – Kris Richard is aláír a váradi együtteshez.

Az elmúlt bajnoki idényben szereplő keretből már csak Kris Richard (borítóképünkön) és Sean Barnette visszatérésére, szerződés-meghosszabbítására számítanak a nagyváradi kosárlabdasport szerelmesei, miután Bobe Nicolescu, Cătălin Baciu, Tudor Fometescu, Edward Petrescu, Vlad Marinău, Enzo Vescan, Nikola Markovics, Aaron Broussard, Giordan Watson, Arturas Valeika, Dragan Zekovics és Aaron Broussard is újabb egyéves szerződést kötött a háromszoros román bajnokcsapattal. Tették ezt annak ellenére, hogy korábbi fizetésüket tizenöt-húsz százalékkal csökkentették! Richard ugyan még nem szignózta új szerződését a váradiakkal, és úgy tűnik, Barnette nem is fogja, mert állítólag a technikai vezetésnek nincs rá szüksége.

Furcsa álláspont, hiszen Barnette volt az a játékos, aki nemegyszer mérkőzést nyert meg Nagyváradnak, ő volt az, aki a társait motiválva sikerre vezette az alakulatot. Lehet, hogy mindkét fél meggondolja magát, hiszen az októberi kezdésig sok idő van hátra, s talán Barnette újra feltűnik az Antonio Alexe Sportaréna játékterén…

Ami jelenleg biztos: az elmúlt idénybeli együttesben keveset szerepeltetett Pavle Reljiccsel nem hosszabbít a váradi együttes. ±erban Sere, a VSK klub elnöke, és a kosárlabda-szakosztály menedzsere lapunknak elmondta, hogy amennyiben Richard mégis talál magának külföldön csapatot, akkor mindenképpen igazolni fognak egy játékost a helyére, mivel Watson és Broussard nem tudják minden egyes mérkőzésen pótolni a kettős, román–amerikai állampolgárságú kosarast. Erősített a Kolozsvár A nagyváradi együttes legnagyobb riválisa, a bajnokságban a legjobb anyagiakkal rendelkező Kolozsvári U BT vezetői sem várják zsebre tett kézzel a következő idényt, és már erősítettek is, így Karel Guzmannal (Kuba), Gregory Vargasszal (Venezuela), Andrija Stipanoviccsal (Bosznia-Hercegovina) és Justin Edwardsszal (Egyesült Államok). Továbbra is a keret tagja Patrick Richard (Egyesült Államok), Donatas Tarolis (Litvánia), Karlo Zganec (Horvátország), Kuti Nándor, ±tefan Grasu és David Vida (Románia).

Borítókép: Richardra még várnak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában