Első hely

2020.07.07. 13:05

Bihari győzelem született a Kárpátmedence online sakkbajnokságon

Múlt héten pénteken került sor a lichess.org sakkszerveren a Kárpát-medence régióinak online villámsakkbajnoksága döntőjére, amely 5 perc + 2 másodperces játékidővel folyt.

Kétórás sakk-küzdelem után a csapatverseny dobogója a következőképpen alakult: 1. Nagyváradi Sakk Klub, 2. Határon túli magyarok, 3. Kárpátalja. Egyéniben az első helyet Ionel Luca (silverfox503, Nagyváradi Sakk Klub) nyerte el, a második pedig Titus Bădic (titus_oradea, Nagyváradi Sakk Klub) lett, a győztes csapatban szerepelt még dr. Fleisz János (fle69, Nagyváradi Sakk Klub).

A teljes rangsor és az összes mérkőzés a következő címen tekinthető meg: lichess.org/tournament. Ezzel a nemrég megalakult Nagyváradi Sakk Klub (alapítók: Fleisz János, Dan Cezar Carţiş, Dan Raţ) csapata a regionális bajnokság Kárpát-medencei szakaszát megnyerte, és a jövőben újabb csapatküzdelmekben fog részt venni. Továbbra is lehet csatlakozni a Nagyváradi Sakk Klubba a lichess.org. sakkszerveren, a következő címen: lichess.org/oradea.

A következő fontos online sakkeseményre ezúttal a chess.com sakkszerveren, július 18-án kerül majd sor, amikor az első alkalommal kiírt Bihari Sakk Nap keretében először az ifjúságiak versenyét rendezik meg, majd a sakk leglátványosabb formájában a „Bullet”-ban (csak 2 perc + 1 másodperc játékidő!) mérik össze a tudásukat a versenyzők, végül pedig online villámsakkverseny lesz. A részvétel egyetlen feltétele, a Nagyváradi Sakk Klubba való bejelentkezés a következő webcímen: www.chess.com/club/ sah-club-oradea. A részletekre visszatérünk.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában