VSK U

2020.07.01. 18:00

A litván kosaras is hosszabbított

Ahogy az várható volt és tegnapi lapszámunkban „meg is jósoltuk”, a litván Arturas Valeika újabb, egy évre szóló szerződés kötött a Nagyváradi VSK férfi korlabda-együttesével.

Arturas Valeika a hatodik idegenlégiós, aki újabb egy évre kötelezte el magát a Nagyváradi VSK férfi kosárlabdacsapatához, miután korában Nikola Markovics, Aaron Broussard, Dragan Zekovics és Christopher Richard is úgy döntött, hogy legalább egy évig Váradon folytatja kosaras pályafutását. A litván játékos 2017 nyarán érkezett a Sebes Körös-parti város alakulatához, addig soha nem játszott Romániában, és a 34 éves játékos számára ez lesz sorozatban a negyedik év, amelyet velünk tölt.

Az általában beállósként szereplő, 207 cm magas játékos leszerződtetését Cristian Achim edző külön kérte, mert nemcsak a palánk alatti labdaszerzésben, de a szemfüles passzokban, sőt néha a távoli dobásokban is jeleskedik.

„Amerikából jöttem”

A Vilniusban született Valeika egyetemi évei alatt az Egyesült Államokban játszott: az NCAA-bajnokságban a Midland (2004–2006) és Weber State (2006–2008) együtteseinek tagjai volt, majd egy évre Németországba „költözött”, ahol az Eisbaeren Bremenhaven csapatát erősítette. Fél évig játszott Spanyolországban is, de tizenkét éves profi pályafutása alatt leginkább litván csapatokban (BC Alytus, Perlas Vilnius, Neptunas Klaipeda, Rudupis Prienai, Lietuvos Rytas Vilnius, Lietkabelis Panevéžys) szerepelt.

Borítókép: Watson (a labdával) és Valeika (jobbról) is Nagyváradon folytatja

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában