Futballpálya-építés

2020.05.28. 16:22

Bihar megye ismét kimaradt a „szórásból”

A Nemzeti Befektetési Társaság (C.N.I.) beindította a „Sporkomplexumok építése” elnevezésű programját, amely szerint tizennégy ultramodern, műfüves labdarúgó pályát fog építeni az elkövetkezendő hónapokban.

Bihar megyét „kikerülték”, valószínűleg úgy gondolták, hogy Nagyváradon és környékén a gyerekek „hanyagolják” a labdarúgást, de Erdély szerte sem lesz sok a CNI által építendő pályákból, hiszen mindössze ötöt engedélyeztek a környékünkre, úgy mint Zilah, Máramaros, Temeses vagy Krassószörény megyékbe. Csak zárójelben jegyezzük meg, hogy egyik megyének sincs első osztályú labdarúgó csapata, sőt mindössze Călărași-nak és Resicabányának van másodosztályú együttese, a többi harmad- vagy negyedik ligás alakulattal rendelkezik.

De lássuk a „kivételezetteket”: Zilah (Szilágy), Călărași, Mihăilești (Giurgiu), Țibănești (Iași), Buftea, Pantelimon (Ilfov), Bucecea (Botoșani), Resicabánya (Krassószörény), Oltenița (Călărași), Nagybánya (Máramaros), Alexandria (Teleorman), Buziásfürdő, Nagyszentmiklós (Temes) és Golești (Vrancea).

Borítóképünkön a sportpályák terve

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában