Választások

2024.06.11. 18:20

Maradt a bizonytalan helyzet Székelyhídon

Illusztráció

Fotó: Alexandru Nițescu

BN-összeállítás 

Mint portálunk is beszámolt róla, Székelyhídon szorosan alakult a június 9-i helyhatósági választás végeredménye. Hétfő délután sok helybeli a polgármesteri hivatal ideiglenes otthonául szolgáló városi múzeum épülete előtt tiltakozott, szerintük ugyanis az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) jelöltje, Boros Dávid megnyerte a választásokat, a regnáló RMDSZ-es polgármester, Béres Csaba azonban az időhúzással és a szavazatok újraszámláltatásával ezt nem hajlandó elismerni, illetve állítólag befolyásolni próbálná az eredményt. 

Kedden a délutáni órákban a székelyhídi RMDSZ Facebook-oldalán a következő bejegyzés volt olvasható: „Tisztelt székelyhídiak és hozzá tartozó falvak lakosai! A szavazatok újraszámlálása után, a hivatalos választási eredmény Székelyhíd polgármesteri tisztségére: egy szavazattal több van az RMDSZ jelöltjének, Béres Csabának. Hivatalos szervek kíséretében és szállításában úton vannak a leadott voksok a Nagyváradi Választási Központba”. Ugyanakkor az Ebihoreanul portálnak Csomortányi István, az EMSZ ügyvezető elnöke azt nyilatkozta, hogy amennyiben így marad, megtámadja ezt a számukra kedvezőtlen végeredményt, és újraszámlálást fog kérni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában