Készültség

2024.06.11. 13:25

Elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el 21 megyére

Illusztráció

Agerpres

Elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el kedden az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA) 21 megye folyóira.
A hidrológusok közlése szerint kedd déltől szerda 10 óráig a vízállás meghaladhatja az elsőfokú készültségi szintet a következő folyók vízgyűjtő medencéjében (zárójelben a megyék): Tisza, Vişó, Iza, Lápos (Máramaros), Túr (Szatmár), Nagy-Szamos (Beszterce-Naszód), Kis-Szamos (Bihar és Kolozs), Szamos (Kolozs, Szilágy, Máramaros, Szatmár), Kraszna (Szilágy, Szatmár), Ér (Szatmár, Bihar), Berettyó (Szilágy és Bihar), Sebes-Körös (Kolozs és Bihar), Fekete-Körös (Bihar és Arad), Fehér-Körös (Hunyad és Arad).
Érvényes a riasztás a következő folyókra is: Maros (Hargita, Maros, Beszterce-Naszód, Fehér, Szeben, Hunyad, Arad), Aranyos (Fehér és Kolozs), Béga (Temes), Temes (Krassó-Szörény és Temes), Zsil (Hunyad és Gorj), Olt (Szeben és Vâlcea), Tatros (Hargita, Bákó, Neamţ és Kovászna), Beszterce (Suceava, Hargita, Neamţ és Bákó), Moldova (Suceava és Neamţ), Suceava (Suceava), Bârlad (Neamţ, Iaşi és Vaslui), Jijia (Botoşani és Iaşi).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában