Riasztás

2024.06.10. 12:48

Elsőfokú árvízkészültséget rendeltek el kedd reggelig 12 folyó vízgyűjtő medencéjére

Illusztráció

Agerpres

Elsőfokú (sárga jelzésű) árvízvédelmi készültséget rendelt el hétfőn az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA) 12 folyó vízgyűjtő medencéjére.
A hidrológusok közlése szerint hétfőtől kedd reggelig nagy mennyiségű víz árad le a patakokon, lejtőkön és vízfolyásokon, villámárvizek alakulhatnak ki és a vízállás meghaladhatja az elsőfokú készültségi szintet a következő folyók vízgyűjtő medencéjében: Visó, Iza, Túr, Szamos, Berettyó, Sebes-Körös, Fekete-Körös, Maros, Zsil, Olt, Szeret és Prut.
A következő megyék érintettek: Szatmár, Beszterce-Naszód, Kolozs, Szilágy, Máramaros, Bihar, Arad, Hargita, Maros, Fehér, Szeben, Hunyad, Gorj, Mehedinţi, Brassó, Vâlcea, Bákó, Suceava, Neamţ, Iaşi, Vaslui és Botoşani.
A jelzett jelenségek nagyobb intenzitással és valószínűséggel következhetnek be Máramaros, Szatmár, Beszterce-Naszód, Maros, Neamţ és Iaşi megye kisebb folyóvizein.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában