Cég

2024.06.20. 18:11

A kisvállalkozások fejlesztését helyeznék előtérbe

Fotó: Haáz Vince

Ciucur Losonczi Antonius

Dan Octavian, a Bihar Megyei Cégek Egyesületének elnöke arról tartott sajtótájékoztatót csütörtök délelőtt a várban, hogy az általa vezetett szakmai ernyőszervezet milyen intézkedésekkel járulna hozzá a nagyváradi kis- és közepes vállalkozások termelékenységének, versenyképességének és üzleti forgalmának a növeléséhez. Arról számolt be, hogy elkészítettek egy felmérést a helyi gazdaság 2018 és 2023 közti helyzetéről, és arra a meglepő következtetésre jutottak, hogy a mikrovállalkozások adnak munkát a legtöbb alkalmazottnak (körülbelül 35 ezernek), mégis ők vannak a legkiszolgáltatottabb helyzetben.
Rövid távon olyan intézkedéseket javasolt Dan Octavian, mint például a bérfejlesztések, és nem a munkavállalók számának további növelése; startupokként 3-5000 euró értékű támogatás biztosítása a városi költségvetésből, illetve egy garanciaalapnak a létrehozása melyen keresztül könnyebben lehet finanszírozáshoz jutni; kiskereskedelmilánc-hálózat fenntartása; új piacoknak a meghódítása. A legmerészebb cél pedig az, hogy 2050-ig Nagyvárad benne legyen a közép-európai városok top 10-es listájában szociális és gazdasági szempontból. Ennek elérése érdekében a Bihar Megyei Cégek Egyesülete vonzóvá tenné a fiatalok számára a megyeszékhelyt és korszerűsítené az oktatást, hangzott el a prezentáció során.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában