Jeles nap

2024.05.15. 14:16

Konfirmálás a révi református gyülekezetben

Jeles nap volt a Révi Református Egyházközség életében május 12., mivel két fiatal tett tanúbizonyságot Krisztusba vetett hitéről.

BN-összeállítás

Virággal feldíszítve várta vasárnap délelőtt az istentiszteletre, illetve az azt követő konfirmációra érkezőket a révi istenháza. Papp Csaba református lelkész Eszter könyve 4. részének 13-14 versei alapján szólt és buzdította Krisztus követésére az ifjakat, illetve az ünneplő közösséget. Míg tavaly 11, idén csak két fiatal, Méhész Géczi Richárd és Méhész Géczi Zsolt készült arra, hogy tanúbizonyságot tegyen a gyülekezet előtt Istenben vetett hitéről. Az ünnepi istentisztelet a konfirmandusok  imádságával vette kezdetét, ezt követően került sor a fentnevezett textus alapján az igehirdetésre. „A konfirmáció nem más mint a Krisztusban való hitnek a megvallása” – mondta bevezetőjében Papp Csaba lelkipásztor, majd így folytatta: „ilyenkor vallja meg a keresztény ifjú, hogy ő hívő református. A kérdés, ha meg is vallod, meddig maradsz az?” – tette fel a kérdést az igehirdető.

A szószéki igehirdetést követően a lelkipásztor az úrasztalához kivonulva kezdte el a konfirmációi szertartást. „A Teremtő kegyelméből eljött hozzátok ez a nap. Itt vagytok a konfirmációra készülve elsősorban az Istennek az irgalmából és a ti szüleitek, hozzátartozóitoknak gondviselésének, szeretetének köszönhetően is” – mondta a fiataloknak. „Ezt a két dolgot soha ne feledjétek el” – figyelmeztette az ifjakat Papp Csaba. „Isten szerelme és a hozzátartozók gondviselése kísérjen benneteket utaitokon. Mert elfog jönni majd az az idő, amikor ti is vissza kell fordítsátok mindezeket. A kereszténység, a reformátusság egy életforma. Nem lehet az, hogy amikor kimegyek a templomból más ember leszek. Mindig és mindenhol kell, hogy látsszon rajtunk az, hogy magyar, református keresztyén emberek vagyunk!” – fogalmazott.

Ezt követően a két fiatal tanúbizonyságát adta felkészültségének, hangosan és értelmesen válaszolva a feltett kérdésekre. Ezután a lelkipásztor először a presbitériumot, majd a gyülekezetet kérdezte meg arról, hogy elfogadják-e az ifjak vallástételét? Igenlő választ követően sor került a fogadalomtételre, majd a lelkipásztor megáldotta a fiatalokat. A templomi esemény a konfirmandusok énekével, imádságával és a gyülekezet énekének eléneklésével zárult.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában