Gyűjtés

2024.04.19. 08:40

Rászorulóknak gyűjtenek élelmiszert

Forrás: Facebook/Banca Pentru Alimente Oradea

A Nagyváradi Élelmiszerbank az ortodox húsvét közeledtével ismét meghirdeti élelmiszergyűjtését rászoruló személyek számára. Április 19–21. között tartós élelmiszert lehet adományozni a Lidl, Penny, Auchan és a Kaufland bevásárlóközpontokban kihelyezett dobozokba. Az Élelmiszerbank a nagyobb ünnepek alkalmával élelmiszereket gyűjt gyermekotthonok, szegény családok, idősotthonok és egyéb rászoruló személyek számára. Az országos akció kilenc regionális élelmiszerbankban zajlik: Kolozsváron, Romanban, Brassóban, Nagyváradon, Temesváron, Craiován, Konstancán és Galați városában. A húsvéti élelmiszergyűjtést az „Együtt tápláljuk a reményt” (Împreună hrănim speranța) mottó alatt szervezik meg.
Bihar megyében 75 üzlet kapcsolódott be az akcióba, az említett bevásárlóközpontokban arra kérik az adakozni vágyókat, hogy az alábbi termékekből vásároljanak, illetve adományozzanak: liszt, rizs, kukoricadara, olaj, cukor, zöldség-, hús- és halkonzervek, gabonafélék, száraztészták, csomagolt pékáruk, kekszek, csokoládé, szószok, lekvárok, szárított gyümölcsök és magvak, tea, kávé. Ezeket a termékeket a pénztárak után kihelyezett dobozokban lehet hagyni. A Nagyváradi Élelmiszerbank egy nonprofit szervezet, melynek célja visszaszorítani az élelmiszerpazarlást és a szegénységet Bihar, Szilágy, Máramaros és Szatmár megyékben. A megalapítása óta eltelt négy évben ezekben a megyékben egy jószolgálati hálózatot hozott létre 135 partnerszervezettel, amelyekkel együtt havonta több mint 23.000 rászoruló személyt támogat az élelmiszeripari vállalatoktól begyűjtött termékekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában