Beruházás

2024.04.03. 13:03

Májusban megnyílik a szentmártoni elkerülő út

Mintegy három hét múlva akadálytalanul lehet majd közlekedni a nagyváradi körgyűrűn. Jövő hónapban pedig megnyílik a szentmártoni elkerülő út – jelentette be közösségi oldalán Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

BN-összeállítás

Jelenleg még dolgoznak az egykori II. CET melletti közúti felüljáró építésén, amely az új szentmártoni összekötő úthoz kapcsolódik. „Három hét múlva akadálytalanul lehet majd közlekedni a nagyváradi körgyűrűn. A szentmártoni körgyűrű építési munkálatai most a nagyváradi körgyűrűvel való kereszteződésnél lévő felüljáró környékére összpontosulnak. E munkálatok miatt a nagyváradi körgyűrűn az építkezés területén irányonként egy sávra kell szűkíteni a forgalmat” – fogalmazott a megyei tanácselnök, aki két képet is csatolt bejegyzéséhez. 

A munkálatok a körgyűrű és a Hunyadi János/Iancu de Hunedoara utca kereszteződésében felszámolt körforgalomnál zajlanak, ahol most aszfaltoznak és a bicikliutat építik, míg az autóforgalom a váradi körgyűrűn átívelő felüljárón halad majd. A tanácselnök szerint május közepén átadják a forgalomnak a szentmártoni elterelő utat. Ez az új, 5,75 kilométer hosszú út a nagyváradi körgyűrűből indul ki a Hunyadi János utcának mintegy a meghosszabbításaként, a Pece-patak mentén halad Püspökfürdőig, megkerüli Félixfürdőt, és az üdülőtelep déli határában csatlakozik be a 76-os országútba, és onnan Kardó falu irányába halad tovább. Az út mentén végig 3 méter széles bicikliút is épül. Az új úthoz 2,27 kilométer hosszú bekötő utak is épülnek, melyek Hévjót és a szentmártoni ANL-lakótömbök környékét kötik majd össze az új úttal. 

A kivitelezők a Construcții Erbașu, a Vahostav SK, a Drumuri Orășenești és a Procons Group cégek, a beruházás költségvetése 177,2 millió lej áfával együtt. A finanszírozás nagy része az Európai Uniótól érkezik a Nagy Infrastrukturális Operatív Program 2014-2020 keretében. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában