Projekt

2024.04.16. 15:01

Közvitát tartanak a városi kertről

Forrás: PMO

ERDON-összeállítás

A nagyváradi önkormányzat közvitára bocsátotta a váradszőllősi városi kert tervét. Az érdeklődők április 16. és május 15. között küldhetik el javaslataikat a docs.google.com felületen megtalálható kérdőíven keresztül. Ugyanakkor május 16-án találkozót is szervez a polgármesteri hivatal a civil társdalom, a vállalkozói szféra stb. képviselőivel, hogy megtudja véleményüket az elképzelésről.

A váradszőllősi városi kertet vonzó és kikapcsolódást nyújtó helyszínnek szánják. Ez egy különleges sétálóhely lesz, írja közleményében a polgármesteri hivatal, melyben építenek egy zárt botanikus kertet, kialakítanak 15 különböző módon és különállóan parkosított területet, létrehoznak egy mesterséges tavat és a Pecébe folyó ottani kis patakocskának is szerepet szánnak majd. A projekt keretében egy gyalogos felüljárót is építenek, amely a Pece partjáról indul és a Lotus bevásárlóközpontig tart. A gyalogos felüljáróra fel lehet menni a Pece-partról, a Trade Center épülete mellől és egy könnyűszerkezetes kilátóról is, amit szintén e projekt keretében építenek meg a városi kert közepén. A beruházást az Északnyugati Fejlesztési Programból akarják finanszírozni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában