Postaláda

2024.04.25. 09:32

Ifjú tehetségek találkozóját tartották Ottományban

Ghitea Angéla 

Immár másodjára rendezték április 21-én az érmelléki ifjú tehetségek találkozóját az ottományi református templomban. Az esemény igeolvasással és imádsággal kezdődött, szolgált Darabont Tibor helyi lelkipásztor. A vendégek köszöntése után elmondta, hogy az ottományi pneumatikus koncertorgonát a tavaly újították fel. Az orgonaátadás alkalmával született meg az ötlet, hogy adjanak lehetőséget a fiatal tehetségeknek arra, hogy megmutathassák Istentől kapott talentumaikat. 

Bara László esperes köszöntőbeszédében elmondta, hogy nagyon fontos a fiatalok zenei képzése, bátorítása, támogatása. Ez az alkalom éppen ezt szolgálja. Nagyon jó látni, hogy az Érmelléki Egyházmegyében ez folyamatban van. Herman Csaba, az Érmelléki Református Egyházmegye zenei előadója a jelenlévők köszöntése után ismertette a programot. Bihardiószegről, Értarcsáról, Ottományból, Köbölkútról, Nagykágyáról, Érkeserűből, Székelyhídról jöttek az ifjú tehetségek. 

A koncerten 12 fiatal vett részt, akik orgonára, zongorára és furulyára írt darabokat adtak elő. A zenetörténelem legnagyobb szerzőitől hallhattunk csodás műveket: Johann Krieger, J. S. Bach, G. F. Handel, J. F. Rameau, W. A. Mozart, Robert Schumann, Franz Behr, M. P. Muszorgszkij, Beharka Pál. A fiatalok előadását követően vendégelőadóként Márkus Zoltán zenetanár, a Nagyvárad-Réti Református Egyházközség kántor-karnagya is megszólaltatta az orgonát. Elhangzottak J. S. Bach a-moll Prelúdium és Tomaso Albinoni Adagio című műve. A zenei feltöltődést követően emléklapokat és az egyházmegye támogatását vehették át a gyermekek. Az ünnepség a Himnusz eléneklésével ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában