Építkezés

2024.04.02. 16:11

Épül a kulturális központ

Forrás: Bihar Megyei Tanács

Ciucur Losonczi Antonius

A Bihar Megyei Tanács április 1-jén átadta azt a területet a kivitelezőnek, ahol a multifunkcionális kulturális központ fog épülni, illetve a munkálatok elkezdését is elrendelte. Az épületben lesz egy 1244 négyzetméteres, 1077 férőhelyes díszterem (melyből 22 helyet a mozgáskorlátozottak számára tartanak fenn), két kisebb helyiség összesen 607 négyzetméteren, előcsarnokok 1630 négyzetméteren, egy co-working iroda és közélelmezési rész. Ugyanakkor a projekt értelmében közművesítenek, sétányokat, járdákat, zöldövezeteket létesítenek. 

Az európai uniós pénzforrásokból finanszírozott beruházás értéke bruttó 19,5 millió lej, a kivitelező a Construcții Erbașu, a megvalósítási időszak 32 hónap. Az ultramodern épület a sportlíceum, a megyei könyvtár, a múzeum, a területi munkafelügyelőség, a gazdasági főgimnázium, a számvevőszék leendő székhelye és a Fogarasi út által határolt területen fog állni, és lehet majd szervezni benne előadásokat, koncerteket, kongresszusokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában