Csavargó táncház

2024.03.12. 09:12

Táncház volt a Gizella Művelődési Központban

Balázs József Attila

A néptánc kedvelőit várták szombat este 19 órára a Gizella Művelődési Központba, ahol első alkalommal rendeztek táncházat. A rendezvény főszervezője Borbély Csaba, az intézmény vezetője volt, házigazdaként a Nyíló Akác Néptáncegyüttes tagjai fogadták a meghívott néptánccsoportok vezetőit és tagjait. Az esemény a ,,Csavargó táncház” rendezvénysorozat részét képezte, amely az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítványhoz és a Soroglya zenekarhoz köthető. Dallos Levente az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány kulturális szervezője, a Soroglya zenekar vezetője üdvözölte a megjelenteket. Mint mondotta, nem meglepő, hogy Érmihályfalván sokan érdeklődnek a néptánc iránt, ami köszönhető az idei évben 38. születésnapját ünneplő Nyíló Akác Néptánccsoportnak. Novemberben a Fráter Lóránd Művelődési Házban, Érsemjénben indult útjára a ,,Csavargó táncház”, akkor az Ezüstperje Néptáncegyüttes vendégei voltak, ez az alkalom immár az ötödik a sorban, amelyet más helyszínek követnek majd. Karsai Attila megbízott polgármester gratulált a szervezőknek a nívós rendezvényhez, örömét fejezte ki, hogy az utánpótlást jelentő kis táncosok is szép számban részt vesznek a táncházban, és jónéhányukat szüleik is elkísérték. "Nem forog veszélyben a néptáncoktatás, míg fiataljaink örömmel vesznek részt rajta, amely nem csak a hagyományok ápolásához járul hozzá, hanem közösségformáló ereje is van" – mondta az elöljáró.

A Soroglya zenekar muzsikájára felcsíki, moldvai, szilágysági, mezőségi és kalotaszegi, szatmári és küküllőmenti táncokra lehetett szórakozva tanulni a hajnalig tartó táncházban. Részt vettek az Egri Csodaszarvas, a nagyváradi Csillagocska, a Paptamási Gilice, az Érsemjéni Ezüstperje, a Borsi Borsika és Galagonya néptáncegyüttesek és mindenki más, akinek táncolni és szórakozni volt kedve kicsiktől nagyokig. A szervezők ezúton is köszönik a Hagyományok Háza Alapítványnak és a Soroglya zenekarnak, hogy a Csavargó táncház programsorozat Érmihályfalvára is eljutott, aminek lesz még folytatása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában