Gyűlés

2024.03.11. 08:28

Margittán is megtartották az RMDSZ-közgyűlést

Szőke Ferenc

Beszámoló és küldöttjelölő közgyűlését szervezett a margittai RMDSZ-szervezet március 6-án a művelődési ház konferenciatermében. Több mint 60 személy jelent meg az eseményen, hogy meghallgassa Demián Zsolt helyi és körzeti elnök beszámolóját. A megyei szervezetet Borsi Lóránt megyei ügyvezető elnökhelyettes képviselte, és köszöntötte elsőként a jelenlévőket. Demián Zsolt beszámolóját fotók és videók kivetítéssel tette szemléletesebbé, kiemelve az elmúlt év megvalósításai közül a legfontosabbakat. Örömét fejezte ki, amiért ilyen szépszámú érdeklődő gyűlt össze, akik között sok az új arc. „Szerintem ez így helyes, hogy a régiek is itt legyenek, akik újakkal egészülnek ki”– mondta. Beszámolója kezdetén megjegyezte, a szuper választási évben mindenkire nagy szükség van, mivel a polgármesteri választás szoros lesz. Jók az RMDSZ esélyei mondta, de ehhez sok és kitartó munkára van szükség, amit el kell végezni. Beszámolójában az RMDSZ-frakció munkáját is ismertette, melyet „ellenszélben” kellett elvégezniük.

Elsőként a magyarkéci út felújítását említette, mely már nagyon balesetveszélyes volt. Erre 100 ezer lejt célirányosan kaptak a megyei költségvetésből. A rendezvények közül időrendi sorrendben kiemelte a tanszerek gyűjtését, a debreceni virágkocsik felvonulását, a Magyar Kultúra Ünnepének programjait, a borkóstolót, a magyarok kenyerének átadását az egyházaknak, a Berettyóújfaluval szervezett közös programokat, nemzeti ünnepeink megünneplését, a megemlékezéseket, a megszervezett konzuli napokat, kaláka szervezését a temetők takarítására, cipős doboz jótékonysági akciót, előadók meghívását különböző témákban, valamint humoristák meghívását szórakoztató műsorokkal. Szót ejtett azokról a dolgokról is, amik a szerinte helytelen és szakszerűtlen városvezetés miatt nem valósulhattak meg. Ilyen a piaccsarnok, melyre tükörpályázatuk volt Berettyóújfaluval. A partnernél elkészült, Margittán nem. A beszámolót a közgyűlés egyhangúlag elfogadta.
A második napirendi pont a megyei küldöttgyűlés küldötteinek megválasztása volt. Kilenc küldöttet és nyolc póttagot választottak meg. Az elnök és az önkormányzati képviselők valamennyien küldöttek, akiket a mostani jelöltek egészítenek ki. A küldöttek névsorát is egyhangúlag elfogadta a közgyűlés.
Borsi Lóránt zárszavában a választások fontosságára és a részvételre hívta fel a figyelmet. Kiemelte. hogy csak magunkra számíthatunk, ezért fontos, hogy mindenki éljen szavazati jogával. Mindegyik választás fontos, mivel mindegyik kihat közösségünk sorsára, jövőjére, hangsúlyozta beszédében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában