Panaszok

2024.03.20. 17:54

Magasak a fűtésszámlák Nagyváradon

Illusztráció

Pap István

Igen sokba kerül a meleg Váradon, gondolhatták azok, akik az elmúlt napokban kézhez vették a fűtésszámlát, hiszen az jelentősen nagyobb volt, mint egy hónappal korábban. Több olvasónk is elpanaszolta ezt szerkesztőségünknek. Gyakoriak azok az esetek, hogy legalább 200 lejjel kell többet fizetniük a lakosoknak, de tudunk olyanról is, hogy egy magánházban lakó fogyasztó egy hónappal korábban 800 lejt fizetett, most pedig 1200 lejes fűtésszámlát kell kiegyenlítsen. Volt, aki megjegyezte: annak ellenére fizet többet a fűtésért, hogy februárban a jelentős felmelegedés miatt a Hőszolgáltató Vállalat bejelentette, hogy csökkenti a hőenergia-termelést.

A lényegesen magasabb fűtésszámlákról Călin Ungurt, a Hőszolgáltató főigazgatóját kérdeztük, aki elmagyarázta: most a január 13. és a február 14. közötti időszak hőfogyasztását számláztak ki, ez 33 nap, míg egy hónappal korábban 28 napra szólt a számla, tehát emiatt az ötnapos különbség miatt magasabbak mintegy 15 százalékkal a februári költségek. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a melegebb időszak február végén volt, tehát ez sem mutatkozhatott meg az e havi számlán. Az igazgató hozzátette, hogy ez egy általános magyarázat a magasabb költségekre, de ha valaki úgy érzi, hogy többet számláztak ki neki, mint amennyit fogyasztott, forduljon panasszal a Hőszolgáltatóhoz, mert a vállalat minden egyes reklamációt kivizsgál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában