Ismerkedés

2024.03.10. 20:08

Közel félezer diák vett részt a PKE nyílt napján

Idén is megtartotta a nyílt napot a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem. A középiskolai tanulmányaik befejezése előtt álló diákok ismerkedhettek meg a felsőoktatási intézménnyel.

Fotó: Alexandru Nițescu

János Piroska

Zsúfolásig megtelt pénteken a Partiumi Keresztény Egyetem díszterme, ahol az ország több településéről és a határon túlról is érkezett középiskolásokat, valamint kísérő tanáraikat az egyetem rektora, dr. Pálfi József köszöntötte. Arra hívta fel a diákok figyelmét: gyűjtsenek minél több információt a felkínált szakokkal kapcsolatban, a kellő pillanatban pedig majd mérlegeljenek bölcsen és válasszák ki a nekik tetszőt. A diáktanács által kínált programokat Lazin Botond, a PKE Hallgatói Önkormányzatának elnöke ismertette. A nyílt nap során a különböző szakok oktatói, illetve hallgatói számos foglalkozással készültek a vendégek számára: a magyar nyelv és irodalom szak Költők, múzsák, szerelem címmel tartott interaktív irodalmi foglalkozást, az angol nyelv és irodalom szak csapatjátékkal készült, a magánének szak szintén játékos formában mutatkozott be, a jövő tanévtől meghirdetett gazdasági informatika szak képviselői a számítógépes hálózatokról és a szoftvertervezésről is beszéltek az érdeklődőknek. Újdonságnak számított, hogy az idei nyílt napon mindegyik szak oktatókból, jelenlegi egyetemistákból és a munkaerőpiacon elhelyezkedett, volt hallgatókból álló asztaltársaságokat alakított ki, akikhez leülve az adott képzés felől lehetett érdeklődni.

Fotó: Alexandru Nițescu


Mint megtudtuk, a nyílt napon közel 500 diák vett részt Bihar megye összes középiskolájából, illetve érkeztek Szatmár megyéből, valamint Sepsiszentgyörgyről és a magyarországi Gyuláról is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában