Területrendezés

2024.03.10. 19:57

Kerítéssel zárták le a Kossuth utcai járda egy részét

Lezárták a gyalogosforgalom elől a nagyváradi Kossuth (Independenţei) utcai járdát, a Szent László hídtól a mélygarázs bejáratáig tartó szakaszon.

Fotó: Alexandru Nițescu

BN-összeállítás

Kerítéssel zárták le a kivitelezők Nagyváradon a Szent László híd és a Kossuth utcai mélygarázs közötti járdaszakaszt az ottani területrendezési munkálatok miatt. Ezért azok, akik a Szent László hídról akarnak letérni a Kossuth utca felé, át kell menjenek a Fekete Sas-palota felőli oldalra, és ha a mélygarázshoz akarnak eljutni, akkor csak az utca közepén lévő zebra áll a rendelkezésükre ehhez. Sajtóbeszámolók szerint az elmúlt napokban több gyalogos is a közúton, a kerítés mellett közelítette meg a mélygarázst, saját testi épségét kockáztatva ezzel.

Fotó: Alexandru Nițescu

A Kossuth utcai térrendezés keretében a Construcţii Bihor cég elkezdte a járdaszakasz kövezését, ezért zárták le azt a szakaszt a gyalogosforgalom előtt. Egyébként a most lezárt szakaszon végleg megszüntetik a járdát, jelentette ki Lucian Popa, a váradi önkormányzat ingatlankezelő igazgatóságának a vezetője. A térrendezés után ugyanis a Kossuth utcai mélygarázs fölött egy zöldövezettel tarkított tér alakul ki, amelyen járdák, ösvények is lesznek, ezeken közlekedhetnek majd azok, akik a mélygarázsban hagyott autójukhoz akarnak eljutni. A térrendezés várhatóan júniusban fejeződik be, addigra elkészül a mélygarázs feletti galéria is, bár az megeshet, hogy itt belső munkálatokra még szükség lesz június után is. A polgármesteri hivatal adatai szerint a térrendezés 45 százalékban már elkészült, összesen 7600 négyzetméternyi területen fognak gránit, terméskő és porfir térburkoló követ lehelyezni, illetve 500 fát, cserjét, kúszónövényt és évelő növényt elültetni. Már felhúzták a mélygarázs fölött három építmény szerkezetét: az egyik épület emeletes lesz, ebben kap majd helyet a művészeti galéria, ugyanakkor lesz egy turisztikai tájékoztató központ és egy kereskedelmi egység is. A térrendezés és az építés összköltségvetése 18,5 millió lej áfa nélkül.

Fotó: Alexandru Nițescu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában