Panasz

2024.03.01. 22:55

Ismét bezárt egy üzletet a fogyasztóvédelem

Ezúttal egy Penny üzletben tartottak ellenőrzést a Bihar Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség (CJPC) emberei. Az akciót követően az üzletlánc margittai boltját bezárták.

Forrás: CJPC

BN-összeállítás

Bezárták Margittán a Penny üzletet a megyei fogyasztóvédelem csütörtöki ellenőrzését követően. A vonatkozó közleményből kiderül, hogy a vizsgálat egy Bihar megyei fogyasztó online bejelentése nyomán indult, aki az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság honlapján jelezte panaszát. Az ellenőrök érkezésekor felfedezték, hogy az üzletben, valamint a raktárhelyiségben is egérürülék nyomai láthatók, és néhány fagyasztott terméket (borsó, burgonya) a raktárban, dobozokban tárolták szobahőmérsékleten, közel a hulladékgyűjtőhöz. A további szabálytalanságok között szerepelt, hogy egyes fagyasztott termékek (filézett pisztráng, tengergyümölcsei, pangasius hal, csirkecomb, jégkockák) erősen eljegesedtek, a hűtőpultokban pedig élelmiszermaradványokat, port, szennyeződéseket és rozsdát találtak. 

 

„A raktárban a kenyeres tárolókat – mind a szeletelt és csomagoltat, mind a csomagolatlant – állati takarmányok, szemeteszsákok, csomagolások és hulladékok mellé helyezték el” – áll a közleményben. Továbbá a pénztárnál a futószalagok piszkosak voltak, alattuk penészes ételmaradványok és egyéb szennyeződések gyűltek fel. Az észlelt szabálytalanságok miatt az ellenőrök 50.000 lejre bírságolták az üzletet, 14.000 lej értékű áru forgalmazását állították le, továbbá a takarítás idejére bezárták a létesítményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában