Gyerekkoncert

2024.03.26. 16:16

Hangszersimogatót tartottak az evangélikus templomban

Fotó: Ciucur Losonczi Antonius

Ciucur Losonczi Antonius

Egy keresztény dalokból álló koncerttel örvendeztették meg a Nagyváradi Művészeti Líceum diákjai a Körös utcai evangélikus óvodába járó gyermekeket az elmúlt napokban a lutheránus egyházközség templomában. A felkérés Mátyás Judit óvodavezető részéről érkezett, és mint megtudtuk, az iskola vezetősége nagyon örült ennek, hiszen egyik legfontosabb küldetésének tartja azt, hogy népszerűsítse a zenetanulásban megmutatkozó értékeket, a fiatal tehetségek számára kibontakozási lehetőséget biztosítson, illetve az ifjabb nemzedék körében is terjessze a zene szeretetét.

A koncert előtt Nagy Gabriella igazgatóhelyettes köszöntötte az óvoda pedagógusait és a gyermekeket. A művészeti líceumról mesélt, kifejtve, hogy a zene nemesít, szépíti a lelket és boldogságot okoz az, ha valaki meg tud szólaltatni egy hangszert. A fellépő diákok nagy lelkesedéssel és átéléssel adták elő a dalokat, Lukács Annamária és Kása Tamás tanárok felkészítésével. Énekeltek és hangszeren játszottak: Miklós Anna,  Kágyi Nina, Kajcza Ruben, Borbély József, Ghitea Balázs (zongora), Lukács Damarisz (hegedű), Mellencsuk Bence (ritmusgitár), Tóth Tibor (szólógitár), az ütős „részlegen” pedig Kerezsi Vilmos, Hoffman Dávid, Meleg Nóra és Bere József. A rendezvény hangszerbemutatóval ért véget, amelynek keretében az óvodások kipróbálhatták azokat. „Szeretnénk elérni, hogy az óvodások az alapoktól kezdve fedezzék fel a muzsika igazi örömét, a dallam és a ritmus varázsát, az együttes zenélés összhangjában rejlő szépséget” – emelte ki a találkozás célját a művészeti líceum igazgatóhelyettese.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában