Találkozó

2024.03.26. 15:10

Egyszülős családok találkoztak

ERDON-összeállítás

Rendhagyó eseményt szerveztek az Egyszülős családok világnapja alkalmából (március 21.) a nagyváradi Szacsvay Imre Általános Iskolában. Miközben a szülők egy nagyon jó hangulatú beszélgetésen vettek részt, a gyermekek kedvéért a Lilliput Társulat művészei egy tantermet verserdővé varázsoltak, ahol a vers és a zene ritmusára játszottak.
A gyerekek, illetve a gyermekeiket egyedül nevelő szülők helyzetét elemezve Kiss Emőke pszichológus adott tanácsokat a stresszhelyzetek kezelésére. Biró Rozália parlamenti képviselő, az RMDSZ Nőszervezetének országos elnöke méltatta a mindennapok küzdelmeiben helytálló egyszülős családokat. Hangsúlyozta annak a fontosságát, hogy amikor ezek a családok – vagy magyar közösségünk bármely tagja – nehézségekbe ütköznek, forduljanak bátran segítségért a magyar érdekképviselethez. Felmerült még a külföldön élő és dolgozó szülő(k) sajátos helyzete, valamint az itthon maradt gyerekek nevelésének kihívásai is.

Szántó Ildikó, a váradi Nőszervezet ügyvezető alelnöke tájékoztatta a jelenlévőket az éppen aktuális programokról, amelyek támogatást nyújtanak az érintett szülőknek. Csak kis csoportokban lehet beszélgetni a problémákról, az eddigi találkozók közvetlen, támogató hangulatban zajlottak. Létrehoztak egy zárt Whatsapp-csoportot, amelyben a szülők közvetlenül beszélgethetnek szakemberekkel. Kérdéseket tehetnek fel az állami támogatásokról, egyéb juttatásokról, illetve olyan szociális szolgáltatásokról, amelyek ezeket a szülőket érintik. Aki be szeretne kerülni ebbe a csoportba, az vegye fel a kapcsolatot Szántó Ildikóval (0770-119-874), hangzott el.
Az összejövetel azzal a gondolattal zárult, hogy szükség van az ilyen alkalmakra, és biztatni kell az érintetteket, hogy éljenek ezekkel a lehetőségekkel mind Nagyváradon, mind a megye más településein.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában