DASO

2024.03.04. 17:30

Díjazták a szociális szféra önkénteseit

Idén is megünnepelték és díjazták az elmúlt év legkiemelkedőbb teljesítményű, a szociális ellátások területén tevékenykedő önkénteseket.

Forrás: DASO

BN-összeállítás

Immár tizedik alkalommal szervezte meg a Nagyváradi Szociális Ellátási Igazgatóság (DASO) az önkéntesek gáláját február 29-én a nagyváradi neológ zsinagógában. A rendezvényen a rászoruló váradiakat támogató önkéntesek mellett a szociális területen működő civil szervezetek képviselői, a közintézmények képviselői, a DASO együttműködő partnerei és a civil társadalom képviselői vettek részt.

Az ünnepi alkalmon Anca Grama, a DASO igazgatója mondott beszédet, kiemelve, hogy az önkéntesek gálája egy remek pillanat arra, hogy a váradiakért tevékenykedő személyeket elismerjék és jutalmazzák, hiszen az önkéntességhez számos szociális készség és kompetencia szükséges, úgy mint szolidaritás, tolerancia, önzetlen segítőkészség, polgári öntudat. Hozzátette, hogy minden önkéntes követendő példa a társadalom számára. A továbbiakban Florin Birta polgármester és Arina Moș szenátor mondtak köszönetet az önkénteseknek, valamint az egyesületek és az alapítványok képviselőinek munkájáért, és hogy részt vesznek a váradi szociális problémák megoldásában.
A gála keretében díjazták a versenyre benevezett egyesületek és alapítványok legjobb önkénteseit, az alábbiak szerint: Hălmăjan Angela (Nagyváradi Filantropia Egyesület); Bârsan Rareș (SOS Autism Bihar); Raluca Curpaș (Hospice Emanuel Alapítvány); Birnet Daniel Emanuel (Nagyváradi Down Egyesület); Andrei Horgoș (Caritas Eparhial Egyesület); Rainer Pag (Caritas Catolica Egyesület); Șandor Gheorghe (Mozgássérültek Egyesülete); Roman Ștefania Florentina (Nagyváradi Közösségi Alapítvány); Bereczki Ana-Maria (Bihar Megyei Sklerózis Multiplex Alapítvány); Lang Nicolett-Henrietta (Est Europa Alapítvány); Julia Oanto (Cătunul Verde Egyesület); Boros Györgyi (Élet Autizmussal Egyesület); Szabó Anna (Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat); Paul Denisa Roxana (Bihar Megyei Mentőszolgálat); Patricia Moraru (Bihar megyei katasztrófavédelem); Manuel Seleș (Lions Klub Nagyvárad); Patrisia Susan (margittai Key Club Horea); Ana Maria Porkolab (Nagyváradi Regionális Élelmiszerbank); Adelina Fășie (Nagyváradi Rotaract Klub); Pașca Viorel, Oros Anca, Baciu Ana-Rodica (DASO).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában