Építkezés

2024.02.22. 18:04

Zajlanak a munkálatok a Templomdomb utcai parknál Biharpüspökiben

Forrás: PMO

ERDON-összeállítás

A Biharpüspökiben lévő Templomdomb/Rektor utcában lévő új park munkálatai 4000 négyzetméteres területen zajlanak, tájékoztat közleményében a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal. Az önkormányzat 2022-ben vett át ott közel 2500 négyzetméternyi telket, majd 2022 végén két magánház megvásárlásával további 1500 négyzetméterrel bővült a terület. Az épületek lebontása és a terület szanálása után 2023 nyarán kezdődtek meg a parképítés munkálatai. Ezek során kialakítják az aszfaltozott sétányokat, épül egy multifunkcionális sportpálya – melyet körbekerítenek és éjszakai megvilágítást is kiépítenek ott –, lesz továbbá játszótér gyerekeknek, és utcai bútorzatot is kihelyeznek. Nem maradhat el természetesen a fa- és cserjeültetés. 

A zöld felületeken juhar-, magnólia-, nyír-, hárs- és vörös gesztenyefákat ültetnek el. Kiépítik továbbá a közvilágítást és az öntözőrendszert. Eddig elvégezték a földmunkákat, kialakították a drénrendszert, az esővíz-elvezetést, kiépítették a sétányok, a játszótér, a sportpálya infrastruktúráját, ezeket le is aszfaltozták már, és amint az időjárási körülmények lehetővé teszik, a pályák rekortán burkolatot kapnak. Jelenleg a sportpálya kerítésének munkálatai zajlanak, majd a közvilágítással kapcsolatos teendők következnek. A kivitelező a Dumexim SRL, a munkálatok értéke 1.407.559 lej áfa nélkül. A beruházás várhatóan még ebben az évben befejeződik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában