Ellenőrzési akció

2024.02.03. 15:00

Újra büntetett a fogyasztóvédelem

A Mega Image Bihar megyei üzletei sem úszták meg a megyei fogyasztóvédelem ellenőrzési akcióit, amelyeket január második felében tartottak meg. Az akciók során 25 bírságot szabtak ki és hat figyelmeztetést adtak.

Forrás: CJPC

BN-összeállítás

A Bihar Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség (CJPC) január második felében a Mega Image kilenc üzletét és két raktárát ellenőrizte a megyében. A feltárt szabálytalanságokért a fogyasztóvédelmisek összesen 420.000 lejes bírságot szabtak ki, hat figyelmeztetést adtak és elrendelték a minőségileg nem megfelelő élelmiszerek visszavonását 9500 lej értékben. Ideiglenesen 10.000 lej értékű termék forgalmazását, valamint a fertőtlenítést igénylő hűtőpultok működését állították le – olvasható a fogyasztóvédelem által kiadott közleményben.

Forrás: CJPC

Az ellenőrzések során a következő szabálytalanságokat tárták fel: a polcokon feltüntetett árak több esetben nem egyeztek azzal, mint amit a pénztárnál olvastak le, a polcnál és a termék címkéjén szereplő információ a származási országra vonatkozólag nem egyezett az előrecsomagolt gyümölcsök esetében, találtak lejárt szavatosságú termékeket, penészes, alacsony minőségű zöldségeket és gyümölcsöket is. Továbbá a fagyasztott termékeket nem megfelelően tárolták, a fagyasztóterek piszkosak voltak, élelmiszermaradékkal, porral szennyezettek. Több esetben hiányosak voltak a termékekre vonatkozó információk vagy nem voltak lefordítva román nyelvre. Egyes játékok esetében pedig nem tüntették fel az ajánlott életkorra vonatkozó adatokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában