Sajtóosztály

2024.02.14. 17:48

Új szóvivője van a váradi polgármesteri hivatalnak

Forrás: ebihoreanul.ro

BN-összeállítás

Octavian Haragoş újságíró lett a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal szóvivője, illetve a sajtóosztály vezetője. Ezt Marcel Dragoş alpolgármester jelentette be szerdán. Az alpolgármester rámutatott, hogy Haragoş két évtizedes tapasztalattal rendelkező újságíró, és azok után, hogy rá esett a választás, aligha lesznek a helyi önkormányzatnak kommunikációs problémái. Octavian Haragoş Rómában szerzett szakképesítést filozófiából és kommunikációból a 90-es évek második felében, 2004 márciusában lett a Micula testvérek médiatrösztjéhez tartozó TTV televízió programigazgatója. 2009-től a TVS tévécsatornán volt beszélgetős műsora. 2012 nyarán Octavian Haragoş az új Digi24 csatorna egyik nagyváradi munkatársa lett, ugyanakkor 2002-től 2017-ig egyetemi adjunktus volt a Nagyváradi Egyetemen, ahol leendő újságírókat tanított. 2017 és 2021 között a román külügyminisztérium munkatársa volt, majd a korábbi olaszországi nagykövet, George Bologan mandátuma idején a római nagykövetség tanácsadójaként dolgozott üzleti és kétoldalú kapcsolatok terén. Három évvel ezelőtt visszatért az országba, és 2021 szeptemberétől 2023 februárjáig a nemzetközi sajtószemlét ismertette a Digi 24 reggeli műsorában.

Octavian Haragoş azt az Anca Deacot váltja a sajtószóvivői tisztségben, aki amellett, hogy a hivatal alkamazottja volt, saját cége képviselőjeként külön reklámszerződést is kötött a hivatallal a kutyák mikorchipezési kampányának a lebonyolítására. Ezzel gyakorlatilag kétszer is jövedelemhez jutott ugyanazért a munkáért, hiszen az önkormányzat sajtóosztálya is rendszeresen közölt híreket erről. Deac titokban tartotta a szerződést Florin Birta polgármester előtt, és mikor ez utóbbi a sajtóból értesült az ügyről, felmondott a volt szóvivőnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában