Maturandusz

2024.02.09. 10:03

Nagykorúvá lettek a Lorántffy végzősei

Fotó: Ciucur Losonczi Antonius

Ciucur Losonczi Antonius

A Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium két tizenkettedikes osztálya (XII. A – elektrotechnika, osztályfőnök Thalmeiner Zoltán és XII. B – teológia, intenzív német, osztályfőnök Kövendi Éva) szerda este tartotta maturandusz ünnepségét a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében. Bogdán Szabolcs János királyhágómelléki református püspök szolgált igei útravalóval, aki beszédében Salamon szavait idézte a Prédikátor könyvéből azzal kapcsolatban, hogy Isten mit gondol az ifjúságról. Arra hívta fel a figyelmet: a felnőttkor felelősséggel és feladatokkal is jár, de Isten nem ellenzi az örömöt, csak akkor, ha az szélsőséges vagy káros megnyilvánulásokat eredményez. Legyenek tehát a fiatalok Isten mértéke szerint boldogok, kívánta a KREK elöljárója.

Módi Kinga iskolaigazgató kiemelte, hogy különlegesek a nagykorúsítás pillanatai, hiszen a diákok visszatekintenek a múltra, az együtt eltöltött időre, mely örök nyomot hagy az életükben. Vegyék hasznát az elsajátított tudásuknak, és álljanak helyt egy kiszámíthatatlan világban, tanácsolta az ifjaknak. Szakács Zoltán iskolalelkész Lackfi Jánost idézve köszöntötte ezután az érettségi előtt állókat.

A végzősök keringője után az ilyenkor megszokott forgatókönyv szerint folytatódott az összejövetel: a kitűzőknek az átadásával, vetítéssel, majd a két osztály műsorával.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában