Ellenőrzés

2024.02.02. 09:50

Megbírságolta a Selgrost a fogyasztóvédelem

Forrás: CJPC

Egy hétfői ellenőrzést követően 56.000 lejes bírsággal sújtotta a Váradszőllős negyedben található Selgros áruházat a Bihar Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség (CJPC).

 Forrás: CJPC

Az akció során több szabálytalanságot is találtak, többek között piszkos berendezéseket, penész- és rozsdafoltokat. A fagyasztott termékek árusítását a jéglerakódások miatt ideiglenesen felfüggesztették – áll a fogyasztóvédelem szerdai közleményében. Továbbá a zöldségek és gyümölcsök nem voltak kiválogatva, így a jók közé penészes és sérült zöldség is keveredett, több terméknek sérült vagy szakadt volt a csomagolása. Ezen kívül a fagyasztórészek, valamint a húsfeldolgozó területek is koszosak voltak, találtak itt csomagolásdarabokat, port, rozsdát és élelmiszermaradványokat is. Hiányzott az üzletben sütött pékáruk nyilvántartása is. Az észlelt szabálytalanságok miatt a fogyasztóvédelmisek hat bírságot szabtak ki összesen 56.000 lej értékben, emellett a problémák elhárításáig elrendelték a fagyasztórész ideiglenes leállítását és a problémás termékek értékesítésének végleges leállítását 16.200 lej értékben.
Az ellenőrzés része volt az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság (ANPC) akciósorozatának. Országos szinten összesen 23 Slegros áruházat ellenőriztek, és 450.000 lej értékben szabtak ki bírságot, ugyanakkor a feltárt problémák miatt hat hónapra bezárták a jászvásári Selgros áruházat, és javasolták a bukaresti Selgros Băneasa áruház ideiglenes bezárását 6–12 hónapra.

 Forrás: CJPC

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában