Ünnepség

2024.02.14. 12:40

Farsangolás a fiatalokkal Monospetriben

Szőke Ferenc

A Monospetri-Keresztúri Ifjak Egyesülete (MOKE) 2014 áprilisában alakult meg azzal a céllal, hogy közös programokba vonja be a monospetri és az apátkeresztúri fiatalokat. Azt szeretnék elérni, hogy a fiatalok a szülőfalujukban maradjanak, jól érezzék ott magukat, és ne az elköltözés gondolata határozza meg távlati terveiket. 

A célnak megfelelően számos kulturális, sport- és tehetségkutató programot tartanak, melyekbe főként a fiatalokat vonják be. Ilyen volt február 10-én a farsangi mulatság is, melynek helyszíne a monospetri kulturális központ volt, és amelyre a helybeliek mellett Margittáról és a környező településekről, Érbogyoszlóról, Olasziból és Albisról is érkeztek gyermekek. A MOKE fiataljai negyven gyermekkel beszélgettek a farsangról, az ehhez kapcsolódó hagyományokról. Voltak kézműves foglalkozások, csapatépítő és ügyességi játékok is. A rendezvényt közös táncoktatás és tánc zárta, az oktatók Takács Vanda és Csuzi Stefánia voltak.

A sikerre való tekintettel már szervezik is a következő programot, amely húsvét előtt lesz megtartva. „A MOKE ifjúsági szervezet tagjai tele vannak ötletekkel, amit idén meg szeretnének valósítani” – mondta a szervezet elnöke, Karetka László, akitől azt is megtudtuk: tevékenységüket a Monospetri Polgármesteri Hivatal és a helyi RMDSZ-szervezet támogatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában