Bírság

2024.01.31. 12:31

Megbírságolták az engedély nélkül működő óvodát

Forrás: bihon.ro

ERDON-összeállítás

A napokban több intézmény is megbüntette (összesen 80.000 lejre) a gyermekfelügyeletet engedély nélkül ellátó nagyváradi óvodát, ahol két hete egy másfél éves gyermek félrenyelt egy almadarabot – a kisfiú később a kórházban életét vesztette. A tragédiát megelőzően egyik intézmény sem nehezményezte, hogy a létesítmény a szükséges engedélyek nélkül fogadja a kicsiket.
A Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP), valamint a Bihar Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság (DSVSA) képviselői szerint munkatársaik múlt pénteken végeztek ellenőrzéseket az óvodában, miután a rendőrség segítségével elérték Simona Șitovot, a központot működtető Căsuţa Happy Kids Egyesület elnökét. „Az elmúlt héten többször is kilátogattunk az Európa negyedbe, de nem találtunk a helyszínen senkit. Csak pénteken tudtak a kollégáim bemenni, és 10.000 lejes bírságot szabtak ki az élelmiszerbiztonsági engedélyek hiánya miatt” – nyilatkozta Remus Moțoc, a Bihar megyei DSVSA igazgatója.
Daniela Rahotă, a DSP vezetője elmondta: az igazgatóság emberei szintén 10.000 lejre büntették meg az óvodát, aminek egészségügyi működési engedélye sem volt. Továbbá január 29-én, hétfőn a fogyasztóvédelem is megbüntette a gyermekfelügyeletet ellátó egységet, és felfüggesztették annak működését, miután a felügyelők senkit nem találtak a helyszínen az ellenőrzés alkalmával. „A Bihar Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség ellenőrzést hajtott végre az egyesület által működtetett központban. Az észlelt szabálytalanságok miatt a felügyelők három bírságot szabtak ki, összesen 60.000 lej értékben, és felfüggesztették a központ működését” – nyilatkozta Giani Bura, a megyei fogyasztóvédelem vezetője. A bírságokat főként a szükséges működési engedélyek hiánya miatt szabták ki, de más szabálytalanságokat is észleltek, például a megtévesztő kereskedelmi gyakorlatok miatt is büntettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában