Tárlat

2024.01.20. 12:06

Magyar és román fotósok munkáit állították ki Váradon

Fotó: Ciucur Losonczi Antonius

Ciucur Losonczi Antonius

Az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület, partnerségben a Summit Agro Romániával, illetve a Nagyvárad és a Térségét Népszerűsítő Egyesülettel (APTOR-Visit Oradea) a nagyvilágban élő román és magyar fotóművészek számára nemzetközi pályázatot írt ki. A beérkezett és kiválogatott alkotásokból összeállított kiállítás nyitóünnepségét péntek délután tartották a vár E épülettestének földszintjén működő EFA Kiállítási Központban, a XII. Szathmári Pap Károly Nemzetközi Fotográfiai Fesztivál keretében. Az érdeklődőket Tóth István fotóművész, egyesületi elnök köszöntötte, aki arról számolt be, hogy 215 pályamű érkezett Romániából, Magyarországról, Ausztriából, Franciaországból, Máltáról, Moldovából, Szerbiából, Szlovákiából és Ukrajnából. Első díjat (600 lej) érdemelt Holop Ferenc (SK), második lett (500 lej) Ana-Maria Popa (RO), harmadik (400 lej) Claudiu Guraliuc (RO). A Familia folyóirat különdíját Cornelia Ursache (RO), az Újváradét Toró Attila (RO), a Váradét pedig Bánfi Barnabás (HU) kapta. Hat plakettet is kiosztottak, ezeket Bárdos Tamás (HU), Vasile Sârb (RO), Koncz Dezső EFIAP (HU), Mihai Bogdan (RO), Lehotzky István (HU), Lukácsi Alpár (RO) és Tóth-Piusz István (HU) vehették át.

Az ünnepségen jelen volt az Óbudai Fotóklub több tagja is, vezetőjük, Koncz Dezső elmondta, hogy a klub 55 éve működik. Nem csak fotóművészek, hanem olyan tagjaik is vannak, akik hobbiból fényképeznek. Igen aktívak, tiszteletbeli tagjuk Keleti Éva Kossuth-díjas fotográfus, Módos Gábor divatfotós és Tóth József Füles reklámfotós. A jelenlevőket köszöntötték még Mihok Tamás, a Familia szerkesztője, Dénes László, a Várad felelős szerkesztője és Nagy Gabriella, a művészeti líceum igazgatóhelyettese, aki felkonferálta a fuvolán játszó Bacsó Ágnes diákot (felkészítője Mircescu Georgiana tanárnő). Fellépett még Thurzó Sándor József brácsaművész, a Duo Sola Fide tagja.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában