Forgalomlassítás

2024.01.15. 10:42

Hétfőn is utcára vonultak a gazdák és a fuvarozók

A vasárnapi eredménytelen tárgyalásokat követően hétfőn országszerte folytatódik a gazdák és fuvarozók tüntetése. Nagyvárad bejáratainal ismét forgalmi fennakadásokat okozott a tiltakozás.

Forrás: Arany József/ INFO TRAFIC BIHOR & ORADEA/Facebook

BN-összeállítás

„Támogatjuk a gazdákat és a fuvarozókat, mivel valaminek változnia kell Romániában, máskülönben nem tudunk előre haladni. A csőd szélén vagyunk, ezért szükségünk van a parlamenti képviselők segítségére, akiket mi fizetünk. Remélem, hogy figyelembe veszik ezt a tüntetést, és határozatokat hoznak. Remélem, hogy hallhatóvá váltunk, ha mégsem, akkor addig maradunk az utcákon, amíg azok nem leszünk. Ez egy békés tüntetés, nem akarunk zavarni senkit, nem akarjuk megzavarni a közlekedést, de fel akarjuk hívni magunkra a figyelmet” – nyilatkozta a bihon.ro hírportálnak az egyik résztvevő cég képviselője. A hétvégi tüntetések után hétfőn is több száz gazda, valamint fuvarozó tiltakozására számítottak Bihar megyében. A tüntetők a gázolaj magas jövedéki adója, a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (RCA) magas ára, valamint a kormány által javasolt törvénymódosítások miatt is elégedetlenek.
 

Fotó: Laura Cheregi/INFO TRAFIC Oradea 🚨BIHOR🚨/Facebook

A tüntetők a Remarkt bevásárlóközpont parkolójában gyülekeztek, majd ezt követően, délelőtt 10 óra után egy részük Bihar irányába, másik részük Nagyvárad fele indult el, akadályozva ezáltal a városba való ki- és bejövetelt. Traktorok és kamionok lassították a forgalmat a Borsi úton is, a Frigoexpres és az Iveco cégek között. A délelőtti órákban egy körülbelül hét kilométer hosszú gépjárműsor tartott Nagyszalonta irányából Nagyvárad felé, nehezítve a forgalmat a Várad–Szalonta közötti útszakaszon. A felvonulás miatt a város körgyűrűjén mindössze megközelítőleg óránkénti 8 kilométeres sebességgel haladhattak az autóvezetők. Délután fél négy körül a mezőgazdasági gépek alkotta sor a biharszentandrási út melletti körforgalomtól a Borsi út jobb oldaláig tartott. Bihar község irányába is nehezen haladt a forgalom, a kocsisor Nagyváradig terjedt.

A közúti fuvarozók és a gazdák azért folytatták a tiltakozó akcióikat, mert eredménytelenül zárultak a vasárnap délutáni tárgyalások a pénzügyminisztériumban. „Nem született megállapodás, nem találtak megoldásokat a követeléseinkre. A tiltakozásunk addig folytatódik, amíg a hatóságok be nem látják, hogy képtelenek ezt az országot irányítani. Az összes kérésünket az Európai Bizottságra és a helyreállítási tervre hivatkozva hárították el” – jelentette ki a sajtónak a pénzügyminisztériumi tárgyalások után a mezőgazdasági termelők képviselője, Dănuţ Andruş.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában