Beszámoló

2024.01.23. 08:37

Erdős Fruzsi koncertezett a Moszkva kávézóban

Pikó Stefánia

Erdős Fruzsi debreceni énekes, népdalénekes koncertezett múlt szombaton a nagyváradi Moszkva kávézóban. Az ingyenes koncertet a Collegium Varadinum és a Moszkva Kávézó szervezte, de a rendezvény társszervezői között említhetjük Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatát, az RMDSZ Bihar Megyei Szervezetét, a BTIET-t, a Nagyváradi Magyar Diákszövetséget és a MAKET-et.

Erdős Fruzsi ismerős lehet azok számára, akik A dal műsorát figyelemmel szokták kísérni, ugyanis 2022-ben ebben a műsorban vehette át az év legjobb dalszövegének járó díjat. Nem ez az egyetlen érdeme, hiszen 2020-ban Debrecen városától megkapta a Csokonai-díjat, 2013-ban pedig az év zenészének járó díj lehetett az övé. A nagyváradi koncertre két zenésztársa is elkísérte, Czirják Zoltán és Tóth Zsolt, akikkel együtt saját dalokat, népdalfeldolgozásokat és egy Petőfi-vers feldolgozást is előadott a Moszkva Kávézó alagsori koncerttermében. A Visszajárunk címet viselő koncert akusztik felállásban érkezett a megyeszékhelyre.

Az akusztik formáció eleve meghittebb atmoszférát teremt, az énekes közvetlensége és pozitív kisugárzása mellett mindehhez a tér is tökéletesen illeszkedett, összességében egy jó hangulatú összejövetel kerekedett belőle. Erdős Fruzsi saját dalai és az általa előadott feldolgozások természetesen mind megtekinthetők Youtube-on, és érdemes is belehallgatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában